Niisiis hindasime oma soovide nimekirja veidi ümber ja ümber maja tänavakivid läksid nimekirjas esimesele kohale.

Tööde tegemiseks pöördusime taas Efekt Aed OÜ poole, kellelt otsutasime juba ammu selle töö sisse osta. Kohe kuidagi hästi klapib nendega, nii et seekord ei võtnud me mujalt hinnapakkumistki. Enamik teisi paigaldajaid kasutavad peenkillu asemel liiva, mis on ka ca 3 korda odavam, kuid mis juba mõne aastaga tänu vihmale uuristab endale tee jämeda killustiku vahele ja tänavakivi vajub lohku. Efekt Aed OÜ paigaldab aga tänavakivi ainult peenkillule.

Kõigepealt siis koondasime hinnad ja asusime suurematele läbirääkimistele. Kui lõpliku hinna paika saime, siis ei jäänud muud üle, kui otsast pihta hakata. Alustuseks tõttas meile appi Isekallur, kes varustas meid kahes suuruses killustikuga. Suured kiidusõnad neile: sõbralikud, vastutulelikud, hinnas paindlikud ja koguste tellimisel oli positiivne, et sai ka väikeseid koguseid tellida. Samuti oli reageerimine ja tarne kiire. Tellisime sealt tegelikult juba teist korda ja esimesel korral, kui liivakasti jaoks liiva soovisime, toodi see juba samal päeval kohale. Nemad paigaldasid ka tänavakivi ja ajasid asjad korda betooni, väikese traktori jm. K-rautast tellisime Rae Kivi toodetud Munga sillutuskivid.

Meil oli ümber maja ca 1 meetri ulatuses liivpõhi olemas. Esialgu kooriti nii palju liiva maha, et saaks tasapinna õigeks ja siis pandi äärekivide alla killustikupadi paika. Selleks kasutati 16-32 mm läbimõõduga killustikku. Äärekivid fikseeriti betooniga, algas kivi aluspinnase ettevalmistus ja ka sinna läks kõigpealt esimene kiht 16–32 mm killustikku, mis pinnastihendaja üle vibreeriti. Esimese kihi peale läks peenkillustik 8–16 mm, millega anti kalded äravoolu jaoks ja seda arvestusega 1 meetri peale 1 cm erinevust. Siis taaskord tihendati ja hakati kive laduma. Esialgu otsustasime kõik halli kivi alla panna, kuid viimasel hetkel muutsime vahekorda, kus 1/3 on punast ja 2/3 halli kivi. Kõige lõpuks siis taaskord tihendati ja kaeti liivaga.

Esialgu oli harjumatu, kui nägime, et maja sokkel jääb vaid 13 cm kõrge. Küll aga seletati meile ilusti ära, et see on hädavajalik, sest kui esialgu jääb äärekivi kõrgele, siis pärast lõplikku haljastust jookseb vähemalt vesi majast õige nurga all ära ning tasapinnad jäävad ilusad. Ühtlasi olid meil maja neljas nurgas vihmaveetorud, mille jätkud tuli kuidagi ära lahendada. Allatulekud said suunatud maa alla ja sealt drenaažitorudega majast eemale.

Kokkuvõttes oli töö kiire ja korralik ning 45 m2 tänavakivi sai paigaldatud kahe tööpäevaga. Ülilahe!

LOE VEEL:

Jaga
Kommentaarid