Olin juba pikka aega sirvinud erinevaid veebilehti ja otsinud parimat lahendust mänguväljakule. Leidsin paar kihvti varianti, kuid hind jäi vahemikku 500-800 eurot, mistõttu kohe kuidagi ei raatsinud seda ostu ette võtta. See hind sisaldas siis mängumaja, liumäge, ronimist, kiiku ja liivakasti. Otsustasime lõpuks ära, et peame ikkagi selle investeeringu tegema. Ühel päeval hüppas mulle sotsiaalmeedias ette kuulutus – palun viige mängumaja koos liumäega ära, šokolaadi vastu. Teadsin kohe, et pean selle saama. Kui päris aus olla, siis kogu komplekt ei näinud esialgu just ahvatlev välja. Mõte oli hea, kuid puit oli juba aastaid ilmastiku poolt töötlemist saanud, kulunud ning veidi ligadi-logadi.

Sellegipoolest nägin ma juba vaimusilmas ette, et sellest võib asja saada. Et tegu oli üsna kõrge ja suure ehitisega, siis oli tükk tegu, et see lahti võtta, transportida ja uuesti üles ehitada. Kõigepealt oli selge, et puitosa tuleb täies ulatuses üle värvida, katkised lipid uutega asendada, korralikum piirdeaed teisele korrusele teha ja onni puhas põrand ehitada. Õnneks olid meil praktiliselt kõik vahendid endal olemas. Värvimiseks kasutasime maja ehitusest üle jäänud valget värvi ja terrassipeitsi. Juurde ostetud puitlipid läksid maksma umbes 15 eurot. Ehk siis kokkuvõttes saime maja 500 euro asemel 15 euroga. Terrassi ehitusest jäi meil üle ka palju pisikesi lippe, millest tegime puslestiilis põranda.

Onnile ehitasime ukse ning sisse ostsime Jyskist lastemööbli – plastikust laua ja toolid, hoiukarbi ja kriiditahvli. Vahepeal sai ka tellitud kõik muu eluks vajalik – mullitaja, aiakäru, kühvel, hari, liivakastimänguasjad, ämber jms. Nii, et tegevust peaks nüüd suvel leiduma küll.

Mängumaja ette sai soetatud ka Triinu Puidutöö kaks kõrgemat lillekasti, kuhu istutasime oma esimesed tomati – ja maitsetaimed. Nii saavad väiksemad ka millegi eest hoolt kanda ja oma pisikese kastekannuga neid kastmas käia. Kes on lillekastide otsingul, siis soovitan sotsiaalmeediast nad üles otsida, sest hinna ja kvaliteedi suhe on väga hea. Lõpuks leidsin tutvuste kaudu ka ühe ilusa kaanega liivakasti, millega oleme väga rahul. Kastil on istumiskohad ning ruumi on täpselt parajalt. Kokkuvõttes oleme väga rahul. Mänguväljaku, liivakasti ja lillekastid saime kokku 140 euro eest ning sisustuse ja mänguasjad 60 euro eest. Lõpuks saimegi lastele suveks igavesti kihvti meelelahutusnurga kõigest 200 euro eest. Nii, et kel viitsimist nokitseda, siis on võimalik ka üsna soodsalt midagi vahvat luua.

Lisaks mänguplatsile tegi meile suurt muret meie tagahoov. Meil on siin ehituse ajast väga suured augud muruplatsil ja võiks öelda, et olukord on isegi ohtlik. Kuna augud on üsna sügavad, võivad lapsed kergelt jala välja väänata. Ja muidugi on väga kehv üle kivide ja aukudest muru niita, sest pidevalt on vaja jälgida, et murutraktor kuskilt ära ei laguneks. Kuna korraliku haljastuse peale kulub üsna suur summa ja seda ka ise tehes, siis otsustasime, et sel aastal proovime sügavamad augud ära katta. Samuti käis meil naabritel hiljuti haljastaja, kes ütles, et enne maja äärde tulevaid kive pole mõtet korralikku haljastust teha. Majaäärsete kivide järgi on meil tegelikult ääretult suur vajadus, sest hetkel kõnnime või kärutame läbi liiva ning kõik see tolm ja liiv tuleb meiega terrassile kaasa.

Niisiis otsustasime, et tellime kottidega mulda. Kui keegi küsib, miks mitte veoautoga, siis probleem on selles, et möödunud aastal nii tegimegi, kuid auto all vajus maapind väga sügavale sisse ning meil jäid terve hoovi peale tohutult suured rööpad maha. Kuna me nii või teisiti täishaljastust teha ei jaksa, siis mõtlesime suuremad augud proovida kotimullaga täita. Edasimüüjaid on palju, kuid teatavasti panevad nad korraliku hinna alghinnale juurde. Võtsime siis otse ühendust Biomuld OÜ-ga, kes oli meid nõus mullaga varustama. Nemad pakuvad korraliku komposti sisaldavat Eesti musta mulda ja et kompost sisaldab vajalike toiteaineid, siis ei vaja muld lisaväetamist. Esialgu tundus mulda üsna palju olevat, kuid see kadus kiirelt maapinda ära. Samas on hea meel, et platsi peal enam ootamatuid auke pole.

LOE LISAKS: