Aasta alguses täiendasime oma söögi- ja elutuba. Kõigepealt soovisime suurde tuppa korralikku ja tugevat täispuidust 8-kohalist söögilauda. Otsisime pikalt ja nii uskumatu, kui see ka poleks, saime laua koos toolidega väga hea hinnaga Jyskist! Laud on ilus, massiivne ja tammepuidust. Sobib meile suurde tuppa väga hästi.

Muffinivormidest lambid

Laua kohale olin ma alati ette kujutanud kahte suurt valget kuppel-lampi, mis sobiks hästi diivani ja köögiga. Käisin kaks aastat tagasi Nipernaadi restoranis, kus jäid silma muffinivormidest tehtud lambid. Hakkasin uurima ja mõtlesin ka ise proovida. Võtsin suhtumise, et kui tuleb välja, läheb käiku ning kui ei tule, siis ostame poest. Tulemus jäi armas ja kuplid said väga vahvad.

Kupli tegemiseks ostsin K-Rautast riisipaberist palli, poest väiksemaid valgeid muffinivorme ja kasutasin tavalist liimi. Super Atakki ärge kasutage, sest see jätab läbi kumama koledad laigud! Tegime mõned tunnid liimimistööd ja valmis nad saidki. Kindlasti varuge liimimiseks aega, sest kui esialgu tundub, et läheb kiirelt, siis tegelikkuses võtab see korraliku aja. Riisipaberi sisse ostsime LED-lambid, et paber kuumaks ja tuleohtlikuks ei muutuks. Vahva on veel see, et taolisi lampe võib mis tahes toonides teha j väga soodne on neid värskendada või vahetada, vastavalt tujule või aastaajale.

Kui albumid vajavad kohta

Kastid sisaldasid erinevaid albumeid, dokumente, lauamänge jm. Meil oli juba projekti järgi planeeritud seina sisse süvis, küll aga oli see mõeldud n-ö maast laeni raamaturiiuliks. Üks hetk hakkas mõte teises suunas arenema ja sellele andis tõuke abikaasale isadepäevaks tellitud plakat. Hakkasin sellele kohta otsima ja avastasingi end mõttelt, et see plakat sobiks hästi just sinna süvisesse ja piltide all võiks olla mahukas ning tavapärasest kõrgem kapp, kuhu ühtlasi saaksin kõik kastide sisu ära paigutada. Kuna tegemist erimõõduga, siis ei jäänud meil muud üle, kui see lasta valmis teha. Nii nagu ka vannitoa kapi ja maja siseuksed, tegi töö ka seekord Olke DK OÜ. Meie jaoks oli oluline saada võimalikult sarnane toon söögilauaga ja tulemus oli suurepärane!

Karikatuur elavdab elutuba!

Olen varasemalt kirjutanud, et koridori seintele said perepildid kapadel. Elutuppa me neid sobivaks ei pidanud, samas oli mulle oluline, et perepildid ka seal ruumis eksisteeriks, kuid lihtsalt teisel kujul. Juba enne maja ehitust avastasin ma enda jaoks karikatuurid ning lasin spetsiaalselt ühe suure karikatuuri enda ja abikaasa peredest joonistada ning korralikult ära raamida. Teadsin, et see saab olema tulevases kodus tähtsal kohal ning nii leidiski pilt sobiva koha söögilaua kõrval oleval seinal. Nüüd kuna kapi kohale sai tellitud kaks vahvat plakatit Unistatsioonilt ning perre lisandus sel aastal uus liige, siis otsustasin, et viimase koha seinal on ära teeninud seekord vaid meie maja elanikud ning taaskord karikatuuri näol. Kel karikatuuride vastu huvi, siis omalt poolt siiralt soovitan sellist tegijat nagu Kadri Sukko, KSArt drawings.Väga andekas naine, kes joonistab tõetruult inimesed välja.

Elutoa juurde tagasi tulles jääb meil veel kaks asja soetada — uus diivanilaud ja televiisori alla kapp, kuid ilmselt mõlemad laseme taaskord oma soovide järgi teha, sest pole veel kuskilt sobivaid asju leidnud.

Etteruttavalt mainin, et sel aastal on plaanis välja ehitada terrass ja saun ning tegeleda haljastuse ja hooviga. Terrassi ehitusega plaanime alustada järgmisel kuul ja kindlasti tuleb sellest ka pikemalt juttu.

LOE VEEL: