Maja ehitusega paralleelselt peame me suunama oma mõtted sisekujundusele. Kirjutan täna natukene pikemalt, millises stiilis saab olema meie köök. Meile abikaasaga mõlemile meeldib väga Skandinaavia stiil ning plaanime oma kodus kasutada segu nii modernsest kui klassikalisest. Hetkel on aeg seal maal, et kohe kui maja kütte alla läheb, peame me ära tellima tehnika ning saatma köögi tootmisesse, sest selle valmistamine võtab aega kuni 2 kuud. Meie valisime oma koju ehtsa Skandinaavia stiilis köögi — valget värvi, täispuidust ning töötasapinnaks samuti puit. Köögi valmistamisel kasutatakse mändi ja kaske. See saab asetatud kahte seina ning kogupikkuseks on ca 6,7 meetrit. Lisaks põhiosale on eraldi ka köögisaar suurusega ca 2 x 1 m.

Kööki ostame integreeritava tehnika — külmkapi, ahju, mikrolaineahju, nõudepesumasina, imuri ja pliidi. Ehk siis kogu tehnika jääb meil mööbli sisse. Enne köögi projekteerimist kogusin hukga mõtteid ning otsustasime, et köök võiks tulla selline:

  • Mikrolaineahi ja tavaline ahi on külmkapi kõrval tornis, sest meie arvates on see üks mugavamaid variante.
  • Pliidi kohal oleva imuri kõrvale tulevad riiulid, kuhu tahaks ise meisterdada või soetada kihvtid maitseainepurgid.
  • Pliidist paremale ja vasakule jääb natukene ruumi, kus hoida söögi tegemise ajal asju.
  • Nõudepesumasin tuleb kraanikausist vasakule.
  • Kraanikausi kohal on tavapärane igapäevaste sööginõude kapp ning paremat kätt jääb käterätikute jaoks mõeldud ava.
  • Loobusime nurgakappidest, sest kummagile meist need väga ei meeldi. Vaatasime küll erinevaid lahendusi, kuid meie meelest on neid tülikas kasutada. Nurgakappide suureks boonuseks on muidugi ruumi maksimaalne kasutus, kuid vast saab asjad mujale ka paigutatud.
  • Mõlemale poole akent tulevad veiniriiulid ning allolev ava on paberrätiku jaoks.
  • Akna all olev töötasapind jääb söögi tegemiseks.

Köögisaarele tulevad ühele poole kolm riiulit ja kaks kappi ning teisele poole väljatõmmatavad kuivaineriiulid ning ava, mis mahutab kolm kõrgemat tooli. Saar on mõeldud enne kõike hommikusöögi söömiseks ning seal istudes näeb otse ka televiisorit. Ühtlasi on palju ruumi mitmekesi kokkamiseks või näiteks suuremate ürituste puhul abilaua olemasoluks. Kuna tulevikus plaanime ka koduloomad võtta, siis mõlemale poole alla tulevad väljatõmmatavad koera/kassi sööginõu sahtlid.

---

Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.

Jaga
Kommentaarid