MIRAMII BLOGI: Kevadpühadeks valmistatud mini-juustkukoogid — imeliselt maitsvad

15. lugu. Retsept!

MIRAMII BLOGI: Kevadpühadeks valmistatud mini-juustkukoogid — imeliselt maitsvad
Miramii

Juba vanarahvas teadis, et maipühadeks tuleb kook küpsetada. Või saiakesi, nagu teevad seda skandinaavlased! Kuna mina pole ei vanarahvas ega ka skandinaavlane, siis otsustasin selleks päevaks teha imemaitsvad pisikesed juustukoogid! Kõige toredam on nende juures see, et volbriööle kohane maagia oli neis täiesti olemas — need kaovad taldrikult kui võluväel!

Kuna kaunis kevadine nädalavahetus on ees, siis lase neil hea maitsta oma kodus, terrassil või rõdul…

Vaja läheb:

  • 10 Digestive küpsist
  • 60 g sulatatud võid
  • 2 pakki Philadelphia toorjuustu
  • 135 g tuhksuhkrut ja lisaks tuhksuhkrut ka vahukoore vahustamiseks
  • 2 muna
  • vahukoort
  • karamellikastet
  • 1 banaan

Teha pole vaja muud, kui küpsised blenderis purustada ja segada sulatatud võiga. Saadud segu suru pisikestesse vormidesse — mul olid imepisikesed muffinivormi, ja tõsta eelsoojendatud ahju umbes viieks minutiks 150 kraadi juures.

Siis pane kaussi toorjuust ja mikserda see ilusasti pehmeks, lisa suhkur ja mikserda veel pisut, seejärel lisa munad ja sega ka need läbi.

Toorjuustusegu pane nüüd ahjust tulnud küpsisepõhjade peale ja tõsta kõik uuesti ahju 25 minutiks. Pärast ahjust väljavõtmist lae neil jahtuda, seejärel tõsta kõik külmkappi vähemalt neljaks tunniks, kuid võib ka terveks ööks.

Seotud lood:

Loe veel

Kaunistamine on lihtne: natukene karamelli, tükike banaani ja peale vahukoort. Kaunistuseks võib peale puistada šokolaadipuru või -nööbikesi või midagi muud ilusat!

On ju kaunis kevad!

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

MOODSA KODU TOP

Viimased uudised