Niisiis, vann ikka jäi samaks — FEBist leitud Villeroy & Bochi Oberon, hind ka sama (565 eurot + sifoon — julla, mis vanni põhja käib, maksis ca 50 eurot). WC-poti raam on Grohe oma — pidavat väga vastupidav ja korralik süsteem olema. Poti vaatame miski taskukohase sinna peale. Või noh, ikka korralik peab ka olema. Kuidagi nagu nii jäi, et seinasisese poti kasuks otsustasime. Minul oli ausalt öeldes üsna ükskõik, aga Habemik raius ikka seinasisese poolt. Et võtvat vähem ruumi ja stiilsem ka või midagi sellist… Mulle meeldib see, et on vähem koristada, tundub kuidagi hügieenilisem ja puhtam värk. Eelmises kodus oli meil samuti seinasisene (seal muidugi täiesti praktilistel põhjustel — vannituba lihtsalt oli tilluke ja ruumi tuli targalt tarbida) ning jäime rahule küll. Habemik nõuab ka vaikselt sulguvat potikaant. Ega tal muidu palju nõudmisi pole, aga kui nõuab, siis juba korralikult. Tegelikult on see nali, sest Habemik on väga tore ja mõistlik inimene.

Praegune seis meie kodus...


Veetorud ja üleliigne vaba pind ülakorrusel

See tore Habemik sai vahepealsel ajal ka ülemisele korrusele veetorud veetud. Ma ei teagi, kas olen maininud, et meie korteri peale, ärklikorrusele, on võimalik välja ehitada veel umbes kaks tuba ja WC-duširuumi. Hetkel on aga tegemist korteriühistule kuuluva mitteeluruumiga. Loodetavasti leiame tulevikus korteriühistuga ühise keele ja kui olemasolev pind kitsaks jääb, saame ülesse laieneda. Selle tarbeks ka need torud juba ette veetud said. Pärast, kui all kõik valmis, oleks jõle nadi sellega tegelema hakata.

Veel on Habemik ka jõudsalt villa seina pannud. Villa panek on lähipäevade peaeesmärk — et saaks villapakid tühjaks, eest ära ja uueks nädalaks oleks võimalikult palju vaba põrandapinda, kus toimetada. Ka sai veetud veidi ehitusmaterjali — OSB-plaat musta põranda jaoks ja lae lisatoestuseks suuri prusse.

Veel pildikesi meie elamisest praegu...


Lisatööjõudu — jee!

Ülitore on kuulutada, et uuest nädalast lööb kampa kahest mehest koosnev ehitusbrigaad. Nad jäävad kollasesse majja esialgu kaheks nädalaks ja eks siis ole näha, mis edasi. Vaatame kui kaugele oma asjadega jõuame, sest Habemikul ju ka veel nädal puhkust ning kolme mehe ramm on ikka kolme mehe ramm! Ehk et kui kuidagi üle koera saba saaks… äkki siis läheks juba ludinal! Ees ootaksid toestamistööd, lagi, vaheseinte ehitus ja kõik sellest veel ülejääv tähelepanu tuleks suunata WC + vannitoa ehitamisele. See ikkagi esmatähtis!

Veel käisime Bauhofis duširuumi trapi jahil, duširenn on selle asja õige nimi vist. See koht, kust vesi ära jookseb. Habemik on jälle oma „nõudmised“ esitanud. See tavaline trapp, mis dušinurga keskele jääb, ei pidavat pooltki nii hea olema kui duširenn. See on pikk trapp, jääb dušinurga ühe seina äärde ning kogu vesi võtab õige kalde korral suuna just sinna.

Eks paistab. Ühe ja teise asjaga!

Vaata Kadi kodukollasesmajas blogi SIIT.