Põrand olgu naturaalne

Ma kõlan ehk veidi lillelapselikult, aga mu meelest on uus puitpõrand alati ilus ehk et pole mõtet pilli lõhki ajada ja mingit soovunelmat pimesi järgida. Seda enam, kui rahalistel võimalustel on küllalt jäigad piirid ees. Sõnaga, meie põrandale tuleb kahelipiline tammepuidust laudparkett, paigaldatav liimivaba click-kinnitusega, pind töödeldud värvitu OSMO õlivahaga ehk siis väljanägemine on väga naturaalne ja soe. Lähemalt näed SIIN.

Parkett on pärit sellisest kohast nagu RM Stuudio. Kirjutasin neile oma soovist sobiv parkett leida, minu ideega tuldi kenasti kaasa ja mõttetöö ning kirjavahetuse tulemusel oli meil lõpuks käes kaks varianti, mille vahel valida. Tartu salongis, kuhu parketti käega katsuma sõitsime, oli tõeliselt mõnus vastuvõtt ja hea on see, et parkett tuuakse ilma tasuta meie kodulinna kohale.

Lapse lemmik on praegu uus tegelustahvel

Kodu ehitamise kõrval andis meile vahepeal natuke tegevust ka Poisikese sünnipäevakink. Meisterdasime talle Habemikuga tegelustahvli. Idee sain ühest toredast Facebooki grupist, kus Montessori pedagoogika põhimõtteid viljeletakse. Ohtralt inspiratsiooni saab muidugi ka Pinterestist, inglise keeles kannab asi nime busy board (ka latchboard). Praegu köidab Poisikese tähelepanu kõige enam kalkulaator. Pooleldi juba kahetsen, et selle sinna üldse panin, aga lootus on, et äkki ühel hetkel tüdineb nuppude toksimisest ning avastab ka ülejäänud “atraktsioone”. Usun, et see tahvel pakutab talle tegevust veel nii mõnegi aasta. Kunagi jõuan kindlasti korralike piltideni, siis näitan ka.

Kui tahvliga pusserdamisest aega üle jäi, võttis Habemik korteri käsile. Väikeste sammudega liigume edasi, aga asi seegi, eks ole. Ma olen nii kärsitu inimene, et tahaks kõike kohe ja korraga. Aga näed, nii ei ole. Millegi imelise saavutamiseks on ju vaja pingutada, vaeva näha, midagi vastu anda selle vägeva lõpptulemuse eest. Nii, et enjoy the ride!

Kui monoloogiga edasi minna, siis välimiste seinte puitkarkass on saanud vahepeal täiendust. Torud said veetud. Omajagu villa on seina saanud, aga seda sügelema ajavat tööd tuleb veel palju teha. Ükspäev võtan koristamise käsile ja siis teen pilti ka.

Loosime!

Ja lõpetuseks! Blogi Facebooki lehel on jälle loosimine käimas. Sel korral pani kingituse välja Woolish. Mul on selle üle hästi hea meel, sest olen ise nii Woolishi tooteid kui ka nende ettevõtte lugu juba jupp aega imetlenud. Praeguse Woolishi juured ulatuvad lausa 1928. aastasse ning pereettevõtte kallal asjatab neljas põlvkond. Disainitakse ja toodetakse erinevaid kudumeid — nii kodutekstiile kui ka rõivaid. Jagamismängus lähebki loosi 100% lambavillast valmistatud pleed. Uuri asja blogi Facebooki lehel.