Ehk et me oleme eelmise kodu kipslae panemisest veel nii šokis, et eelistame sel korral hoopis puidust lage.

Elekter tuttava abiga

Samal ajal lae ehitamisega sai tehtud sel nädalal ka elektritöid. Minusuguse võhiku silma jaoks näeb kõik välja kui eriti hull juhtmerägastik, aga eks tegelikult saan täpsemal vaatamisel loogikale pihta küll. Elektritöid teeb tuttav Mihkel, OOM Konsult OÜ-st ja mina olen küll hästi rahul! Veel ööl enne juhtmete vedamist tegime Habemikuga elektri- ja valgustusplaanis kümmekond muudatust — sigrimigrisime plaani täis ja panime kommentaarid juurde, aga Mihkel sai kõigest aru.

Valgustite valikus tuleb teha kompromisse

Valgustuse teema on minu jaoks nii keeruline. Mulle hästi ei meeldi süvistatud valgustid, aga need on justkui lollikindel lahendus ja sobivad kõikjale + ei pea mõtlema sellele, missugune valgusti välja võiks näha. Selge on, et suurem osa korterist tulebki kohtvalgustitega täita. Loobusin ühel hetkel üle mõtlemisest ja otsustasin, et tühja kah! Las nad siis olla enamjaolt kohtvalgustid. Neist jäävad puutumata Poisikese toa laevalgusti, köögilaua valgusti, öökapilambid mõlemas magamistoas ja ka diivanitagused seinalambid. Korter on meil sellise planeeringuga, et vaevalt me kunagi seda diivanit näiteks toa keskele vedima hakkame, kõigele on täpselt-täpselt oma koht ehk et äkki julgeb selle riski võtta ja seina augud teha.

Minu meelest on nii tore, kui saab sellistes olukordades (nagu elektritööd) just oma tuttavaid kasutada, kuidagi hea, mugav ja kindel tunne. No sama kehtib ka muudes valdkondades, näiteks perega pildistama minnes otsin üles vana tuttava ja kohe palju-palju mõnusam on kui võõra inimesega!

Häid uudiseid parketi kohta

Praeguseks on parkett lukus ja ootab kollases majas mahapanekut, aga tegu ei ole päris selle parketiga, millest mõni aeg tagasi rääkisin. Nimelt juhtus, et meie tellitud parkett pidi erinevatel põhjustel algse oktoobri alguse asemel kohale jõudma detsembris. Ajaliselt polekski kõige hullem olnud, aga panime parketi alla juba hulga raha kinni, mida lihtsalt kuskil teadmata kohas seismas poleks tahtnud näha. Õnneks tuli parketipood imelisele mõttele — pakkuda meile samadel tingimustel sama summa eest teist toodet. Lausa ühelipilist (!) tamme, mida kõige alguses imetlesime, aga millest rahalistel kaalutlustel loobusime ja odavama kasuks otsustasime. No, vaadake kui ilus see parkett on! Oh, kuidas tahaks sellel juba susse sahistada, mmm…

Selline põrand tulebki. Ühelipiline. Foto: rmstuudio.ee koduleht


Võtan siin praegu ka akendele hinnapakkumisi. Tahaksime väga puitaknaid, 3-kordse klaaspaketiga, aga näib, et puitakende hinnad võivad päris hullud olla. Olen praegu küsinud pakkumisi meie kollase maja neljale + mu vanemate kodu viiele aknale, et noh äkki on koos soodsam osta. Imestama paneb see, et hinnad erinevad pakkujate lõikes päris märkimisväärselt. Näiteks üheksa akna hinnad kolme erineva tootja pakkumused on sellised: 5800 ja 4400 ja 3500 eurot. Vot-vot. Kui kellelgi on soovitusi, kust veel pakkumist küsida, siis olen üks suur kõrv.

Vaata Kadi kodukollasesmajas blogi SIIT.