Glasaknal oli meile kõige paremini sobiv pakkumine. Lisaks on neil meie kodulinnas firma väike esindus, nii saime näost-näkku asjad selgeks rääkida ja oma käega valmis aknaid silitada. Ei olnud meil akende tellimiseks vaja kuhugile rändama hakata, õnneks. Ja no hind on ka vastuvõetav. Teiste aknatootjate puitakende pakkumistest suutis Glasaknaga konkureerida vaid Estonian Window.

Samas kaalusime veidi pikemalt, mis värvi need seest olla võiksid. Jäime valge juurde — tundub kindla peale minek ja valge annab kindlasti avarust ja helgust juurde ega hoia sissetulevat valgust kinni. Me akendest paistab ainult hommikune päike ja korter on küllaltki hämar ka päevasel ajal. Seega tumedad aknad oleks ehk veelgi enam seda valgust röövinud. Aknaid on meil neli, kõrgusega 1800 mm ja laiuseks 1300 mm.

Kordaminekud on toredad

Suurim kordaminek möödunud nädalal oli aga vannitoa trapi paika saamine. Olime juba jupp aega tagasi soetanud selle pika ja kena trapikese, kuid Habemik polnud üldse sada prossa kindel, et see hõlpsalt ka paika läheb. Noh ja ega see värk nii lihtne olnudki. Tuli ühe kihi OSB-ga vannitoapõrandat tõsta, torusid sättida ja kohandada, põrandat lahti võtta, aga õnneks paika see sai. Ja kuigi eelmisel nädalal oli Habemikul suur plaan põrandakütte torusid panna, siis trapiga jändamine ajas need plaanid täiesti untsu. Oma kavatsustes loodame, et vannitoa saab aasta lõpuks nii kaugele, et wc ja pesemisvõimalus on olemas — ehk et plaaditud, vann sisse veetud, pott paika pandud. Selleks tuleb veel muidugi üksjagu eeltööd teha — kõik seinad üles ehitada, põrandakütte torud vedada (need on juba kohal), veidi pahteldada, lihvida. Vannitoa tegemiseks palkame ehitusmehed appi. Lisaks sellele tahaksime aasta lõpuks tehnoruumi vähe kobedamaks saada ja õhk-vesi soojuspumbaseadme sinna üles riputada.

Igatsedes kööki…

Selle aastanumbri sees (kui imelik, et varsti polegi enam aasta 2016) tahaksime ka köögimööbli ära tellida. Seda asja lähme esmaspäeval pealinna ajama. Pakkumisi olen kuuest kohast küsinud, rohkem ei küsi ka, ei viitsi. Nüüd läheks konsulteeriks veel mõne disaineriga, paneks viimse plaani paika ja vaataks, kust parim lõpp-pakkumine tuleb.

Köögikujundusest hetkel nii palju, et materjalidest otsustasime kõrgsurvelaminaadi (sellest tuleb tööpind) ja MDF-i kasuks (profiiliga kapiuksed). Värviks valge või noh mingit sorti hele. Tööpind tõotab tulla ahastamapanevalt väikene, aga what can I do. Seega panen suured lootused ka köögilauale, et seda siis vaaritamiseks ära kasutada. Hetkel ei ole suutnud me veel kindlalt otsustada, kas ülemised seinakapid pea laeni panna või mitte. Osalt sooviksime olemasolevat (loe: väikest) pinda maksimaalselt ära kasutada, teisalt näivad laeni kapid mulle kuidagi… rusuvad. Järgmisel nädalal olen köögi osas kindlasti targem ja annan teada, mida uut kuulsin-nägin.

Ventilatsioonimees käis ka ära ning ütles kauaoodatud vastuse meid painavale küsimusele. Selgus, et saame rahumeeli kipsi edasi panna ja see ei jää ventilatsioonitorude vedamist kuidagi segama. Vendimees tuleb loodetavasti järgmisel või ülejärgmisel nädalal tagasi ja paneb lõppeks need torud ära. Seadme enda (hind u 1500) paneme kunagi helges tulevikus, kui iga sent ehk enam nii arvel pole.

Tubade suurused meie kodus...

Aga ruutmeetritest siis. Lubasin mõni aeg tagasi meie ruumide ligikaudsed suurused välja tuua. Igat nurgatagust mõõtma ei hakanud, aga enam-vähem ettekujutuse saab küll. Vannituba, nagu varemgi mainitud, on meil päris asjalik, lausa 10 ruutmeetrit. See on tore. Ma kujutan ette, et seal tõesti saabki laialt ruumi olema — lastega igati teretulnud nähtus. Siia kõrvale võiks siis kohe ka mainida, et meie enda magamistuba on umbes 9 ruudu kanti, juhhei! Aga no tõepoolest ei oleks normaalsemat lahendust selles elamises võimalik välja mõelda. Õnneks on Poisikese tuba jällegi 14,5 ruutu ja mahutab tulevikus ehk rohkemgi kui ainult ühe väikese poisikese. Elutuba ja köök võtavad enda alla 40+ midagi ruutmeetrit.

Kuigi see köögiosa on ikka nii paganama tilluke, aga ei suutnud me ka ruumilahenduses kuidagi paremini planeerida. Elutoa ühte nurgakesse tahan luua tööala kirjutuslaua ja riiulitega ehk et elutoa ruumirohkus saab maksimaalselt ära kasutatud. Ja siis on meil veel esik, nii kolm ruutu väike. Vot selline elamine siis.

Järgmise korrani!

Jaga
Kommentaarid