Mahlategu algab tavaliselt juba juulis esimeste marjade ja õunte valmimisega. Õunad on mahlateoks valmis, kui südamikus olevad seemned hakkavad pruunistuma otstest. Seejärel tuleb õunad ettevalmistustööna pesta ja puhastada ning purustada. Mahlapressi presskorvi asetatakse tavaliselt filtrikott ja seejärel kallatakse sinna eelpurustatud õunamass. Parema tulemuse saavutamiseks survestatakse purustatud õunamassi vähemalt kaks korda. Peale seda mahl vajadusel järel-filtreeritakse ja kuumutatakse 78-84 kraadini ning villitakse koheselt mahla säilituskottidesse. Mahla säilituskottides säilib mahl 1-2 aastat ning peale avamist tuleks ära tarvitada 14 päeva jooksul. Säilituskottide paremini ladustamiseks ja hiljem mugavaks kasutamiseks võib need pakendada spetsiaalsesse kartongist karpi.
Kes meist ei mäletaks värske mahla hurmavat maitset — see on elamus, mis ei unune!
Vaata lähemalt: Aiaparadiis