Mõnusa õueoaasi võib endale teha pelgalt toolidest ja lauakesest. Pildil on eriti hästi maakoju või maalähedases võtmes kujundatud koju sobiv vintage-terrassimööblisari, tootja Isku, www.isku.ee. Istumise alla võib panna veel õhukese pehme padja.

Terrassi sisustamisel kehtivad samad reeglid mis siseruumi puhulgi — arvestada tuleb mõõtsuhete, viimistlusmaterjalide ning ilmakaartega.

Terrassile võib paigutada sohvarühma. Pildil olev Ellipse-sari sobib hästi modernsesse linnakeskkonda. Tootja Fermob, www.fermob.com

Ülalt täielikult avatud terrass on mõttekas vähemalt osaliselt katta. Otsese päikesevalguse ja vihma eest kaitsev katus teeb terrassi õdusamaks ning pikendab selle kasutusaega. Lisaks klassikalistele päikesevarjudele on hea võte katta terrass ulja purjega. Foto Agneta Land

Terrassimööblivalik on tänapäeval lai. Traditsioonilise tiigipuu- ja rotangmööbli kõrval pakuvad mitmed tootjad sihvakat metallmööblit, mis ei eristu palju siseruumi disainitud mööblist.

Ripptool on terrassil võrkkiige hea aseaine ja võtab palju vähem ruumi. Pildil ripptool Montmartre, tootja Fermob, www.fermob.com

Erinevate materjalide ja tehnoloogia areng võimaldab tänapäeva terrassimööbli puhul kasutada õhulisi vorme, tagades samal ajal nende ilmastikukindluse.

Pildil olev laud Hopper ja selle juurde kuuluvad pingid on samast teraslehest painutatud, mistõttu see püsib tugevalt paigal. Pingid mahutavad laua ümber rohkem istujaid kui näiteks lahtised toolid. Hopper-sarja juurde kuulub ka Hopper-Shade päikesevari, mis käib lõõtsa printsiibil kokku ja lahti, võttes vähe ruumi. Tootja Extremis, www.extremis.be.

Paljud armastavad terrassimööbli puhul just selle „terrassilikkust“, mis visuaalselt võib kohati mõjuda pisut raskepäraselt — näiteks täispuit- või rotangmööbel. Mööbli valikul peaks lähtuma selle sobivusest olemasoleva terrassiga nii mööbli mõõtude kui ka stiili poolest.

Kodune rotangmööbel on paljude terrassimööbli lemmik. Tänu oma vormikusele sobib see hästi avaratele terrassidele. Pildil mööblisari Marbella, tootja Isku, www.isku.ee

Olulisim asi terrassil on kahtlemata istumine. See, kas lõõgastutakse söögilaua ümber, sohval või tugitoolis istudes, on iga terrassiomaniku valik.

Tiigipuust söögilauasarja Selandia ümarad vormid teevad sellest pisut romantilise, säilitades samas modernsuse. Tootja Skagerak, www.skagerak.de

  • Kui sinulgi on õueruum lahedalt kujundatud, siis saada meile sellest pilt või pildid aadressil moodnekodu@delfi.ee. Mõnusat suvetunnet!