Messil ehitatakse 3 nädiskorterit: Sakala, Uuslinna ja Staadioni (YIT).

Nii palju, kui on erinevaid inimtüüpe, leidub ka neile erinevaid ideaalseid keskkondi ja kodusid. Asukoht, ehituskvaliteet, sisekujunduslahendused, parkimisalad, ühistransport, poed, vabaajaveetmise võimalused…  Mõni teema on olulisem, mõni vähem olulisem, kuid kõik need elemendid mõjutavad meie elukvaliteeti.

Praegu on heaks kinnisvaraarenduse näitajaks see, kui täpselt on suutnud tegijad prognoosida uute omanike elustiili ja maitset. Lihtsalt suurepärasest ehituskvaliteedist jääb väheseks, see on pigem iseenesest mõistetav eeltingimus. Headest tegijatest suurepäraseid eristab asjaolu, kui hästi arhitekt ja sisekujundaja on tabanud tulevase omaniku isiksust. 

Tippkvaliteeti ja suurepäraselt läbi mõeldud lahendusi, vahvaid uusi ideid ning üllatavaid elemente sisekujunduses on võimalik ka sellel aastal uudistada messil „Interjöör 2014” 25. — 27. aprillil 2014. Imetlemiseks on välja pandud kaks reaalsuuruses korterit  Eesti Näituste AS-i, koduportaal INkodu.ee ja sisearhitektide Anne Saarniit ning Ülle Maiste eestvedamisel. Messihallis valmivad LVM Kinnisvara ja Näituste Kinnisvara OÜ korterid. Kodud, nagu ka eelmisel aastal, on reaalselt olemas, ja soovi korral võib messil nähtud lahenduse endale koduks osta täpselt samasuguse viimistluse ja mööbliga.

LVM kinnisvarale ja GMP Grupile kuuluv korter(57,8 m2) Sakala tänaval linnasüdames. Asukoht ja ajalooline hoone seavad kõrgendatud nõudmised disainile ja välistavad tüüplahendused. 30-ndate funktsionalism oma laiade liistude ja kalasaba parketiga seguneb minimalistliku eesti disainiga luues  luksusliku kuid samas tõeliselt mugava kodu. Väljapeetud õhustikku elustavad leidlikud sisekujunduslahendused ja aksendijoonena aksessuaare läbiv värvilahendus.

Korteriomanik on linnast väljas elav ärimees, kes reisib töö tõttu palju. Sakalas elav korter on linnakoduks, kus ta alaiselt ei ela, pigem mõned päevad nädalas. Samuti saab korterit kasutada mõni hea tuttav või äripartner.

Korter sobib liikuva eluviisiga töisele inimesele, kelle põhikodu asub linnast väljas. Funktsionaalsuselt vastab korter linnakodu või külaliskorteri nõudmistele, kus alaliselt ei elata, kuid mõned päevad nädalas  saab veeta hubases koduses miljöös. Ideaalne firmakorter, kus võõrustada kaugemal elavaid töötajaid või välispartnereid.

Sisustamisel on lähtutud hoone ajaloost — 30ndate funktsionalismist. Interjöör on napp ja väljapeetud, materjalid looduslikud ja väärikad.  Üldmulje on hele — loodusvalged seinad ja naturaalne põrand, särtsu annavad detailid (nt kalasaba-parkettvaip elutoa põrandal) ja suitsusinise kasutamine mööblis ja aksessuaarides.

Korteri värvigammas mängivad valge ja naturaalne puidutoon maitsekalt valitud värviliste detailidega luues oma ajatus elegantsis ideaalse kodu rahulikku ja luksusliku stiili armastavale omanikule.
Korteri sisekujundajad on sisearhitektid Anne Saarniit ja Ülle Maiste.

Näituste Kinnisvarale kuuluv korter asub Kadrioru nõlval Uuslinna arenduses tänapäevastest kvaliteetsetest ehitusmaterjalidest ehitatud eksklusiivsete fuajeelahendustega viiekordses majas. 60,5 ruutmeetrise korteri sisekujunduses kasutatud materjalivalikust peegeldub arendaja eesmärk pakkuda ehituskvaliteeti, mis on iseloomulik kesklinna eluasemetele, kuid jääb hinnalt ostjaile taskukohaseks. Uuslinna arenduse asukoha valimisel on mõeldud inimestele, kes hoolivad sportlikust ja tervislikust eluviisist ning eelistavad kultuurselt aega viita. Läheduses asuvad KUMU, Lauluväljak ja Kadrioru park. Väga hea asukoht moodsa elustiili hindajale.

Korteri omanikud on kaks aktiivset noort, kellel on kodustatud vares. Armastatakse ühiseid söögivalmistamise ja kinoõhtuid sõpradega ning seljakotimatku. Korteri juurde kuuluv majapidamisruum on nende jaoks asendamatu. Sinna on hea panna kuivama oma suusariideid või rabamatkal märjaks saanud kummikuid. Lisaks praktilisele funktsioonile on see koduks Varesele. 

Perenaise kireks kingad.  Nende mahutamiseks on disainitud esikusse seinasuurune riiul. Peremees on ametilt disainer, teeb vahel kodus tööd suure köögilaua taga. Perenaisele meeldib rõdul kiikuda ja lugeda. 

Korter sobib oma lihtsa ja lõbusa joonega suurepäraselt nooruslikule ja aktiivsele inimesele. Põhjamaiselt heledat ja karget üldmuljet ilmestavad kontrastsete värvilaikudena detailid. Aksessuaaridevalikus kumab sisearhitektide Anne Saarniit ning Ülle Maiste soe huumor. Pistikute sisudes on kasutatud tuttavate laste joonistusi, vannitoa seinal on omanikud eksperimenteerinud kangaga.

Sisekujunduses domineerivad pigem eri- kui tüüplahendused, kus looduslikud materjalid heas ja kaasaegses disainis loovad helge ja avara üldmulje.
Korteri sisekujundajad on sisearhitektid Anne Saarniit ja Ülle Maiste.

Pildid ja täpsem info jõuab lugejani messi esimesel päeval www.moodnekodu.ee lehel.

Korteriprojekti eestvedajad:

Eesti Näituste AS projektijuht Rano Normatova ja tegevjuht Ingrid Pihela
ubin plusss OÜ searhitekt Anne Saarniit 
sisearhitekt Ülle Maiste
Koduportaal INKodu.ee turundus- ja arendusjuht Jane Jõeluht

Jaga
Kommentaarid