Kaasaegsed ehituslahendused ja materjalid on muutnud keldri rajamise meistritele palju hõlpsamaks. Säilinud traditsioonid ja ehitise pikaealisus loovad väärtust mitmele põlvkonnale. Sisemuses asuv kasulik pind on avar, sobides ka väikese maatükiga suvilakrundile.

Kui meenutada, siis Eestis hakati maakeldreid ehitama kartulikasvatuse laienemisega 19. sajandi II poolel. Peatselt jõudsid keldritesse ka kapsa- ja kurgitünnid ning moosi- ja mahlariiulid. Nõukogude ajal kasvatati oma pere tarbeks köögivilju, mis vajasid ületalve säilitamiseks hoiukohta.

Maakelder24 on tänapäevane arhitektuurilahendus, mille väljatöötamisel on pikaajalise betoonitööde ehitamise kogemusega ettevõte arvestanud klientide soove. Läbimõeldud disain sulandub maastikku ja aitab krundil ruumi kokku hoida. Sisemuses asuv kasulik pind on avar, sobides ka väikese maatükiga suvilakruntidele.

Keldri täisvalmislahendus paigaldatakse tellija krundile ühe päevaga. Pärast tööde lõpetamist näeb kelder välja nagu väike kompaktne küngas, millest võiks kujundada silmailu pakkuva alpimäekese.

Maakelder24 ei nõua selliseid kulukaid lisatöid ega -ehitisi nagu vundament, suured mullatööd keldri katmiseks või kulukad tööd fassaadiosa viimistlemiseks ja kaunistamiseks. Keldri põhikomplekt sisaldab lõpuleviidud fassaadilahendit, mis vabastab tellija igasugustest lisakuludest.

Kelder sobib paigaldamiseks ka kõrge põhjaveetasemega kohtadesse. Tugevast betoonist ja aktiivsest lisandist hermeetiline konstruktsioon tagab rajatise veekindluse ja pikaajalise kestvuse. Läbimõeldud niiskusisolatsiooniga aluspõrand välistab keldri liigniiskuse, takistab ruumis hallituse teket ja hoiab kahjurid eemale.

Maakelder hoiab ühtlast naturaalset jahedust. Maakelder24 optimaalne temperatuuri- ja niiskusrežiim (aasta ringi 2–5 kraadi, suhteline niiskus 85–95%) tagab ideaalsed säilitustingimused nii toiduainetele (õun, kartul, soolakurk, tomat, moos jne) kui ka veini- ja õllepudelitele.

Maakelder24 kelder ei nõua eraldi lisavundamenti. Kelder rajatakse pooleldi maa alla. Välisseinad ja katus soojustatakse vahtplastiga, mis ennetab keldriruumi niiskumist ja külmumist.

Keldritel on ka loomulik ventilatsioon. Toote valmistamise ja kokkupaneku kvaliteet vastab kõrgele kvaliteediklassile AA ning Euroopa normidele ja standarditele.

Hoidistamishooaeg on alanud. Parim koht suvemaitsete säilitamiseks on maakelder!

Vaata lisaks www.maakelder24.ee
Jaga
Kommentaarid