"Saarte avatud aiad" toimub tänavu kuuendat korda. "Varasematel aastatel on avatud aedade päev Saaremaal ja Muhumaal olnud väga menukas ja huvilisi käib tõesti palju," rääkis Eesti Külaliikumise Kodukant Saaremaa koordinaator Reet Viira.

Viira sõnul on pärle, mida avatud aedade päeval väisata, üksjagu. "Näiteks avab oma uksed üleriigilise heakorrakonkursi «Eesti kaunis kodu 2018» nominent Jelene Sakeli ja Anti Ranna Fööniksi aed Ariste külas Jaagu talus. Maitsvat toidupoolist pakub ka nende TaluKaffe," tutvustas ta.

Veel ootavad külalisi Uue-Kopli talu Suure-Rootsi külas, Allikvee talu Sutu külas, Tagapõllu talu puukool Orissaare alevikus, Mardi talu Karala külas (avatud ka talukohvik), Karala külamaja ja külaväljak (lastekohvik ja keraamika​)Pidumäe talu Pidula külas (avatud ka talukohvik), Jüri-Jaani talustuudio 7 tuule aed Lõetsa külas Muhumaal, Rannametsa talu dendroaed Vintri külas (avatud ka talukohvik). Ohessaare külas on avatud Ohessaare tuulik ja õuekohvik, Toomalõuka külas Sassi talu (ka talukohvik ja käsitöö). Lisaks ootavad külla Pärna hobitalu Undimäe külas ja Mätasselja külas Tohvri talu koos käsitöö ja talukohvikuga. Käesla külas on avatud Saadu talu aed, Pihtla külas külakohvik “Nöges” ning Vanamõisa külas Peedu talus avab uksed OmaKoda Suvekohvik.

Vaata "Saarte avatud aiad 2018" interaktiivset kaarti:

  • "Saarte avatud aiad" leiab aset pühapäeval, 8. juulil kell 10-18.

LOE LISAKS: