Istutusauk kaeva mullapallist 2 korda suurem ja sega väljakaevatud pealmine viljakas mullakiht läbi istutusturbaga. Nii lood juurdumiseks paremad tingimused. Jäta taime juurekael samale kõrgusele kui ta enne oli. Vajuta muld taime ümber korralikult kinni ja moodusta tema ümbes kastmisnõgu. Kasta korralikult.

Istuta kitsavõralisi, pindakatvaid ja väga väikeseid okaspuuvorme rühmiti. Hulgakesi on nad pilkupüüdvamad.

JAAPANI MÄGIMÄND'ADOC'S DWARF'

Kastmise puhul on vaid üks kindel reegel — kasta harva, kuid korralikult!
Väetamine. Okaspuude väetamisel lähtu eelkõige kasvukoha mullast ja selle viljakusest. Viljakal mullal piisab kui anda okaspuudele vaid hästilagunenud komposti. Väheviljakal mullal anna mai keskel spetsiaalset okaspuuväetist ja augusti esimesel poolel sügisväetist, et taimed jõuaksid korralikult puituda. Kui okaspuud asuvad murus ja muru on korrapäraselt väetatud, siis okaspuid eraldi väetada pole vaja.

Lõikamine. Kuigi okaspuud regulaarset lõikamist ei vaja (v.a hekid), võiks ka neid nii hea tervise kui ka välimuse huvides veidi pügada. Hekis pügatakse istikuid külgede pealt regulaarselt igal aastal (nii saab hekk tihedam), latv lõigatakse ära siis, kui on saavutatud soovitud kõrgus.

Lõikamist taluvad hästi elupuu, jugapuu, kuusk. Roomavad kadakad saavad ühtlasema kuju, kui kärpida kevadel nende noori pikki aastakasve. Ka tuleks okaspuudel (elupuud, kadakad) eemaldada võra sisepiirkonda tekkinud pruunistunud oksad. Enamasti on need lihtsalt vanad või valguse puudusel kolletunud.

Korista ära ka puualune varis, see on seenhaigustele heaks pesitsuspaigaks. Sügisel seo nööriga kinni sambakujuliste kadakasortide võra. Nii ei saa talvine sulalumi nende oksi laiali vajutada.
Raske sulalumi raputa maha ka teiste okaspuude pealt. Muidu võivad oksad murduda. Maadligi roomavad kadakad võivad paksu märja lume alla lausa ummuksisse ehk hapnikuvaegusesse jääda.

Allikas: Bauhof

Korea nulg Suure-Kapsta talu aias Viljandimaal