Terrassi ehitus algab planeerimisest ja sobiva asukoha valimisest. Eestlaste seas on kõige levinum postvundamendile ehitamine, mille korral kaevatakse augud külmumispiirist allapoole, tavaliselt 800–1000 mm sügavusele. Põhja tehakse killupadi ja seejärel valatakse postid vormidesse. Postide vahed ei tohiks olla üle kahe meetri. Selleks kasutatakse kas valmis pappvorme või tavalist ventilatsioonitoru. Vorm valatakse täis ja sinna otsa pannakse prussikandur.

Terrassialune pind on soovituslik enne puitraami ehitust tühjaks kaevata ja asetada sinna geotekstiil kas liiva või killustikuga. See takistab taimestiku kasvu terrassi all.

Puitraami ehitamisel alustatakse alati välisperimeetrist, mis pannakse loodi ja hiljem laotakse ülejäänud prussid sinna vahele. Raami kokkupanekuks kasutatakse kruve ja metallnurki. Kui tegemist on suuremate kui 10-ruutmeetriste terrassidega, tuleb prusside vahele paigaldada ka põõnad, mis tugevdavad raamistikku ning väldivad terrassi vetrumist.

Kui raamistik valmis, paigaldatakse selle peale laudis ja külgedele äärelauad. Terrassi juurde võib lisada veel käsipuud ja astmed sõltuvalt igaühe maitseeelistustest.

Puitmaterjalist on soovituslik kasutada kalibreeritud puitu (45 x 145) ja kindlasti peaks see olema immutatud puit. Laudise valikus on üldjuhul kas pruun, roheline, sile või rihveldatud. Plusse ja miinuseid on mõlemal – näiteks on levinud arvamus, et sile laudis on libe, kuid rihveldatud kogub rohkem mustust.

Bauhofi kaubavalikust leiad kõik vajaliku terrassi ehitamiseks ja hubase meeleolu loomiseks. Ehitustöödeks vajalikud prussid, juba töödeldud terrassilauad, terrassikruvid ja -jalad ning rakised. Loomulikult ka terrassimööbli, mis on iga terrassi uhkuseks. Aiamööblile lisaks kuuluvad varustusse tekstiilid (pleedid jm), soojuskiirgurid, varikatus ning rippkiiged, kindlasti ka grillid (söegrillid, gaasigrillid). Hubasust loovad taimed, millest eelistatumad on suvelilleamplid, maasikad, maitsetaimed ja tomatid pottides või lillekastides, samuti sammasviljapuud ja muud. Kindlasti tasub mõelda ka putukatõrjele (kärbse-, sipelga-, herilase- ja sääsetõrje), et kutsumata külalised õdusat olemist ei rikuks.

Jaga
Kommentaarid