Külmakindlate kanarbikkude jaoks sobiv kasvukoht on päikseline kuni poolvarjuline, kus nende õieilu jagub kuni suuremate sügiskülmadeni. Lisaks valgusele on kanarbiku jaoks oluline, et muld oleks happeline (pH4,5-5,5). Kõige sobivam muld on männimetsa muld või poodides müügil olev spetsiaalne aiamuld sügistaimedele 20 l. Peenrasse istutatud taimi on soovitav multšida, see tagab happelise keskkonna säilimise, hoiab niiskust ning peenar on korrastatum.

FOTOD: Sügise alguse puhul — imekaunis kanarbik

Kanarbiku sordivalikus on nii valgete, kreemjate, punakate kui lillakate õietoonidega taimi ning modernsemasse koduaeda erksamate värvilaikude loomiseks on pakkuda värvitud taimi.

Eerika on üks liigirikkamaid perekondi kanarbikuliste taimede sugukonnast. Meie kliimaoludesse püsikuna kasvatamiseks sobivad kevadel õitsevad punane eerika ja värdeerika. Sügist silmailu pakkuvaks liigiks on sale eerika, mis toob rõdukastides ja lillepeenardesse ilusad punased-roosad värvilaigud.

Nõuded kasvutingimustele on samad, mis kanarbikul, päikseline kuni poolvarjuline kasvukoht ning happeline muld. Küll peab rõdukastis kasvatamisel jälgima, et muld läbi ei kuivaks.

Meie kliimatingimustes sale eerika ei talvitu, kuid siiski ei tasu neid peale sügiskülmade tulekut ära visata, sest tavaliselt säilitavad eerika õied oma värvi kuni kevadeni isegi siis, kui taim on juba kuivanud.

Imekaunis kanarbik

Allikas: aiaparadiis.ee

LOE VEEL: