Kairet Pogosti ja Benno Keskpalu aed pakub rõõmu nende lastele ja sõpradele. Suvel on meeliülendav istuda terrassil ja imetleda kauneid vaateid. Ikka ja alati on keegi külas.

Valge- ja roosaõielised liiliad lokkavad terrassi juures vaheldumisi kollaselehelise Thunbergi kukerpuuga. Puhtust sümboliseerivad valged liiliad loovad muinasjutulise tunde, inspireerides vast igat möödujat.

Terrassilt avaneb lummav vaade sillerdavale Kõrveküla järvepinnale. Maapind langeb veekogu suunas. Nõlvale on rajatud istutusala, mida ilmestavad eri värvi ja vormiga okaspuud. Terrassi poolt vaadatuna jäävad kõigepealt silma harilikud elupuud ‘Rheingold’, vaheldumisi kirju kadakaga ‘Blue Carpet’. Viimane on üks Kaireti lemmikutest, kuna on väga hea pinnakatja. Keskel on Hiina kadakas ‘Stricta’ vaheldumisi hariliku elupuuga ‘Rheingold’, istutusala lõpetab allosas sabiina kadakate rivi.

Peenras püüavad pilku kollakasrohelise lehega kontpuud, aedhortensiad ‘Aurea’, siilkübarad, tuhkur enelad ‘Grefsheim’ ja värdenelad ‘Gold Fountain’. Päris piirdeaia ääres on kolm valget mändi.

Loe seda inspireerivat lugu edasi septembri Maakodust!

Eesti vanim kodu- ja aiandusajakiri „Maakodu“ uuenes septembris! Nüüdsest mahukam — 100 lehekülge!

Uued rubriigid:

  • Kuukummardaja kalendri koostab astroloog Katrin Haiba, keda inspireerib looduse tsüklite ja inimese arengu kooskõla.
  • Aedniku kalendris on ära toodud olulised tähtpäevad, lisaks vajalik Thuni kalender. Lisaks saab aednik olla ilmavaatleja rollis, märkides kalendrisse sademed ja temperatuuri.
  • 3 küsimust on rubriik, kus oma ala spetsialistid vastavad lugejate saadetud küsimustele.
  • „Kas teadsite” rubriigis kirjutavad meie aiatoimetajad üllatavatest avastustest või leidudest taimeriigis.
  • Enne ja nüüd rubriigi tegemisel saavad osaleda kõik meie lugejad, saates meile fotod ja lühikirjelduse „enne ja nüüd” projekti kohta.
LOE VEEL: