Nagu varasematel aastatel, on ka tänavu Habitarele sisse seadnud juba vanad olijad kõrvuti sisustusmaailma uute ja värskete tegijatega. Samas ei muutu trendid päris nii kiiresti, kui karta võiks ja eelmisel aastal nähtud mustreid võib ka tänavu kordumas näha — kuhugi ei ole kadunud vaimustus looduslike materjalide (puit, linane, nahk, kivi jt.) vastu ning loodusmotiivid kajastuvad üldisemalt nii tarbeesemetel-sisustusaksessuaaridel kui ka tapeedi- ja kangamustritel.

Messi juurde kuulub tavapäraselt ka disainerite ja sisekujundajate poolt koostatud näitus “Signals”, kus eksperimenteeritakse kõige fantaasiaküllasemate lahendustega. Sel aastal julgustavad sisekujundajad kasutama rohkem erksaid ja intensiivseid värve, mida põhjamaa inimene muidu pelgama kipub.

Neile, kes pööraste värvidega väga kaasa minna ei taha, võib soovitada soojasid maalähedasi ja pastelseid toone, sest neid kohtab messil tõepoolest igal sammul.

Trendid soosivad ka roosa erinevaid varjundeid, aga ka hõrkusid virsikutoone, mis sobivad imeliselt hästi nii elutuppa kui ka magamistuppa.

Eesti tootjatest on tänavusel messil esindatud Oot-Oot, Woolish, Bellfire ja Softrend. Eraldi väljapaneku on koostanud Pärnu linn, kes on messil esindatud viie ettevõttega: Pehmö by Mairi Laide, mis toodab nööpidega disainpinke ja tumbasid; konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ kuuenda hooaja võtja Pesuliisu, mille tegevusala on puidust pesurestide tootmine; Custom OÜ, mis pakub sisekujunduslike erilahendusi; 123OK, mille tegevusala on kasevineerist mööbli tootmine ning televiisori aluseid disainiv ettevõte Jalg.

Vaata messimuljeid klikkides galeriil:

LOE LISAKS: