1. Trepp kui praktiline riiul

Tihtipeale jääb trepi kõrval olev ala tähelepanuta, kuid osava ruumi ärakasutamisega saab luua terviklikke lahendusi. Nagu pildilgi näha, on osa trepiastmeid laiendatud kuni seinani. Nii tekib trepi kõrvale riiulilaadne ala, kuhu saab paigutada lisaks jalanõudele näiteks ka raamatuid, lillepottides lilli, raamitud, pilte või miks mitte ka punutud korvikesi erinevate väikeste asjakeste hoiustamiseks. Tulemus on stiilipuhas ja praktiline.

Trepialuse tühja pinna saab kasulikuks panipaigaks muuta.
2. Trepp kui panipaik

Trepialuse tühja pinna saab kasulikuks panipaigaks muuta. Võiks ju jätta ka kogu trepialuse lahtiseks ja riiulite näol eksponeerituna, aga tihtipeale tahaks selliseid asju nagu näiteks tolmuimejat ära peita.
Selleks on hea võimalus teha nii kappe kui avatud riiuleid. Nii saab osa asju nähtavale jätta ja osa mitte. Trepiastmed võib soovi korral valmistada filmikihiga kaetud vineerist. Nii saab ka erinevaid värve ja nende kombinatsioone mängu tuua. Kapiuste nuppe on saadaval nii erineva kuju, värvi kui suurusega, aga võib ka kapinupuks lihtsalt augu freesida.

Trepp jookseb kokku lauapinnaks ning trepialuseks riiuliks.
3. Trepp kui laud ja riiul üheskoos

Väikese elamispinna võlu on kombineerimine ja iga võimaliku tekkiva panipaiga või nurga oskuslik ärakasutamine. Antud näitel jookseb trepp kokku lauapinnaks ning trepialuseks riiuliks.
Tähtis on välja arvutada mugav astme kõrgus ning vastavalt sellele planeerida ka laua kõrgus, mille alune omakorda koosneb samuti riiulitest. Trepp mõjub kergelt tänu oma läbipaistvusele ning sobib hästi just lavatsitele pääsemiseks.
Ülemisele trepiosale võib ohutuse tarbeks ka mingisuguse käepideme välja mõelda. Alumist trepiosa saab edukalt ka istumiseks kasutada.
Allikad: www.vineerimaailm.ee,www.apartmenttherapy.com, www.laminimaison.com
Vaata 17 võimalust, kuidas viimnegi ruum kodus targalt ära kasutada.
Treppidest saad lugeda veel siit.