Sisustusmaailmas on viimastel aastatel olnud üheks olulisemaks märksõnaks looduslähedus, resursside säästev kasutamine ja orgaanilised materjalid. Punutud mööbel sobitub sellisesse maailmapilti kui valatult. Rotang ja bambus on kiirelt taastuvad loodusressursid ning sedalaadi mööbel on tugev, vastupidav ja kergesti hooldatav. Punutud mööbliks sobivad taimeliigid on levinud peamiselt Aasias, Austraalias ja Aafrikas ning valminud mööblist lausa õhkub eksootikat. Punutud mööbel loob meie kliimas sooja ja hubase meeleolu ning seda sobib kasutada aastaringselt.

Eriti populaarne on kombineerimida punutud osasid metallist detailidega — nii kohtuvad omavahel industriaalne stiil ja traditsioonised käsitöövõtted.

Materjalina on nii bambus kui ka rotang uskumatult tugevad. Bambuse tugevust on võrreldud lausa terasega ja on teada-tuntud fakt, et sellest ehitatakse Aasias muuhulgas ka sildade konstruktsioone. Rotangi kohta tegid teadlased mõned aastad tagasi põneva avastuse — kui rotangi segada kaltsiumi ja süsinikuga, on tulemuseks eriliselt tugev ja inimluustikule sarnane materjal, mille rakendamist meditsiinis ka hetkel katsetatakse.

Kui kombineerida punutud mööblit lõbusate patjade ja pleedidega, on tulemus soe ja maalähedane. Rotang ja bambus kaunistavad ühtmoodi nii maakodu kui ka linnakorterit.

Eriti ägeda kombinatsiooni loob punutud mööbel retrohõngulise sisustusega.

Disaini osas on rotang ülimalt paindlik — materjalist annab luua nii sajanditetaguse hõnguga luksuslikke toolikesi kui ka ultramoodsaid mööblitükke.

Eriti lahedalt mõjub punutud mööbel värvituna.

Sisustusmaailmas koguvad üha enam tuure ka maalähedast meeleolu loovad punutud lambivarjud.

LOE LISAKS: