Kuressaare linnapargi veerel asuv kollane maja ei reeda väliselt kuidagi, et selle sees peidab ennast tõeliselt mõnus ja hubane kodu. Vähe leidub neid, kelle koduköök on nii avar, et sinna mahuvad ka söögituba ning suure kaminaga elutuba.

“Mul ei ole kunagi nii, et kui külalised tulevad, on mul söögid juba valmis. Vastupidi, hakkan alles siis süüa tegema,” ütleb ta. Külalised saavad istuda kamina ees pehmetel tugitoolidel või akna all diivanil ja nii ei tunne ka perenaine end kööki “unustatuna”.

Kati koju astudes on tunne, nagu viiks sind ajamasin sajandeid tagasi. Vana mööbel, stiilsed lauad ja toolid, valgustid, kapid, puidust talad — kõik oleks justkui väga hästi säilinud ajalooline ilu. Ometi selgub, et tegelikult on see kõik uuesti üles ehitatud.

Kati pere praeguses kodus tegutses varem Kuressaare lasteraamatukogu, enne seda oli hoone sõjaväelaste käsutuses. Kui raamatukogu sai endale uue maja ja Kati perega siia kolis, nägi see välja nagu üks nõukaaegne ehitis ikka: ripplaed, põrandatel linoleum, uksed olid papist jne.

Köögis ei ole tavapärast modernset mööblit, vaid palju kummuteid ja kappe, ruumi südameks on aga suur köögisaar. See praktiline, igast küljest sahtlite, riiulite ja kappidega varustatud töölaud on töömeestel spetsiaalselt siia ehitatud. Kapiuksed kaunistas Kati ise — need on krakleetehnikas.

Loe edasi märtsi Maakodust!

Maakodu suures köögi erinumbris veel:

  • Kirgliku kodukujundaja nutikad ideed
  • 15 hästi kasvavat köögivilja
  • Katleia — orhideede kuninganna
  • Teeme ise pelmeene
  • Sokiteater lastetoas
LOE VEEL: