Hetkel, kus sisustustrendid soovivad valgust, helgust ja avarust, ei ole raskepärastel 1990ndatest ja uue milleeniumi algusaastatest pärit interjööridel enam kohta. Paljud objektid, mida Aston ette võtab ongi oma varasema välimuse saanud just nendel kümnenditel. Erinevalt skandinaavialikust domineerivast valgest on uuenduskuuri läbinud elamises kasutatud julgelt värve. Sellest hoolimata on aga lõpptulemas kerge ja õhuline.

Elutuba enne:


Elutuba pärast:


Kliendi algseks sooviks oli värskendada pisut väsinud välimusega vannituba. Tegelikkuses kasvas sellest välja aga palju suurem projekt, mille käigus said uue näo nii magamistuba, köök kui ka elutuba. Sealjuures ei võetud ette kapitaalremonti ega kogu mööbli täielikku väljavahetamist. Sisekujundaja ja kliendi koostöö tulemusena otsustati säilitada osad mööbliesemed ning värskendada ruume uute aksessuaaride ja värvidega. Peamiseks eesmärgiks sai vabaneda elamises domineerivatest tumepruunidest toonidest. Elutoas asendati rõhuvalt tumedad nahkdiivanid heledate beežidega. Värvilist aktsenti lisati kollast ja sinist värvi tekstiilidega.

Elutoa teises seinas asuv kamin sai omale uue ja kaasaegsema kuue looduslike kivide näol. Samuti vahetati välja teleri asukoht. Tume põrand peideti osaliselt heledama vaiba alla.

Enne:

Pärast:

Erinevaid tube ühendav fuajee oli algselt hämar ja pisut vanamoeline. Et kesksesse ruumi sära tuua, otsustati võõbata seinad säravsiniseks. Tumedate varjudega lambid vahetati heledamate ja kaasaegsemate vastu. Jõulise ja tumeda raamiga peegel asendati särava kuldse ümarraamiga peegli vastu.

Enne ja pärast:

Et peres on suur koer, säilitati praktilistel põhjustel välisukse juurde jäävas lugemisnurgas algne mitmevärviline põrandaplaat. Laudadest-toolidest koosnevale kompositsioonile anti aga pisut harmoonilisem ilme. Nelinurkne vaip vahetati ümara mererohust vaiba vastu. Samuti asendati vana laud uue ja sobivamaga. Enne ja pärast piltidelt on näha, kui olulist rolli mängivad üldilme loomisel imepisikesed detailid. Sein värviti vaid tooni võrra heledamaks ja valgetele tugitoolidele otsustati anda kontrasti siniste patjadega. Kaks sünget musta pildiraami vahetati välja veidi õhulisemas raamis üksiku teose vastu. Ka vana valgusti sai asemele uue ja pikema jalaga lambi.

Enne ja pärast:

Totaalse muutumise ajendiks saanud vannitoas eemaldati varasemad ümarkaared. Samuti vahetati välja vanad tekstuursed ja mustritlised keraamilised plaadid. Et eesmärk oli tuua ruumi valgust ja õhulisust, langes valik valge kasuks. Praktilistel eesmärkidel tekitati duširuumi seina nišid rätikute ja pesemisvahendite jaoks.

Dušinurk enne ja pärast:

Tellija sooviks oli säilitada vannitoamööbel ja vahetada välja keraamilised plaadid. Lõpuks otsustati aga anda vannitoale täiesti uus välimus. Nii sai uuendatud iga ruutsentimeeter. Endine pruun tööpind asendus valgega, peeglid asendati suurematega ning mitu varasemat valgustit vahetati vaid kahe efektiivsema lambi vastu.

Vannituba enne ja pärast:

Eelmises vannitoas oli liiga palju erinevaid pindasid, materjale ja tekstuure, mistõttu mõjus see tervikuna veidi raskepäraselt. Ruum sai uue ja rahuliku hingamise kaotamata kübetki oma funktsionaalsusest.

Köögi puhul mõjus häirivalt kooskõla puudumine kasutatud värvikaardis. Köögis esines liiga palju erinevaid pruuni alatoone. Näiteks kattis põrandat mahagonivärvi punakaspruun parkett, samas kui pruunil köögimööblil oli hallikas varjund.

Köök enne:

Et samast materjalist põrand kattis ka kõrvalasuvaid ruume ja selle eemaldamine oleks olnud liialt tülikas, otsustati välja vahetada vaid osa köögimööblist. Köögikapid telliti neutraalsest tumedat tooni eebenipuust ja tagasein plaaditi kaasaegse halli “metrooplaadiga”. Domineerivale pruunile toonile toodi kõrvale särtsakas sinine. Et varasem köögisaar oli heas korras, otsustati see lihtsalt üle värvida ja katta uue ja heleda marmorist tööpinnaga. Kaasaegset puudutust lisavad suured ripplambid.

Köök pärast:

Uuenduskuuri läbinud köök ja elutuba on heaks näiteks sellest, kuidas luua avar mulje ilma valget värvi kasutamata. Carla Astoni sõnul eristubki ameerikalik stiil skandinaavialikust valge värvi kultusest laiemate värvivariatsioonide poolest. Seda tingib nii lai turg kui avar kultuuriline maastik. Samuti on ameeriklaste kodud reeglina suuremad ja ei vaja avaruse saavutamiseks ilmtigimata valget.

Pruuni asendamine sinisega sai otsustavaks valikuks ka söögitoas. Söögilaud ja toolid jäid samaks, kuid välja vahetati valgustid ja kunstiteosed.

Magamistoa kujundamisel rääkis palju kaasa ka klient ise. Ka siin on püütud lahti saada pruuni tooni ülemvõimust. Sein värviti üle kargust lisava külma halliga ning voodi ja öölambid asendati heledamat tooni variantidega.

Magamistuba enne:

Magamistuba pärast:

  • Carla Astoni teisi võluvaid sisekujundusi ja häid näpunäiteid iseseisvaks kodukujunduseks leiad tema kodulehelt.