Greete, mida see projekt Sulle andis?
Kindlasti enesekindlust ja julgust. Padjaklubi kodude sisustamine oli parasjagu põnev väljakutse ja suurepärane kogemus. Pean igapäevases töös YITis kujundama kortereid, mis oleksid meelepärased paljudele inimestele. Selles projektis sai mindud kujundustega pisut üle võlli, st sai julgemini katsetada elementide ja lahendustega, mida siiani võib-olla polnud julgenud proovida.

Huvitav oli ka see, et sai kõrval nähtud sarja valmimist ja veidi oli ka kujunduslikke ettekirjutusi. Näiteks kaadrisse sobisid rohkem tumedamad toonid või värvikamad mustrid. Tavapäraste klientidega olen täheldanud ikka vastupidist — neile meeldib pigem valgus ja helgus. Peegleid ei tohi samuti filmimisel liiga palju olla, sest siis ei mahu ju kaameratagune kuhugi ära. Laura korterile oleksin ilmselt lisanud isegi veel mõned peeglid…

Kas ja kui palju tuli filmimisperioodi ajal sisekujundust ümber teha?
Eriti mitte, enne käisime asjad korralikult üle ja kõik karakterid olid teada ning kodud neile juba kujundatud.

Milliseid materjale on kasutatud?
Sisseehitatav mööbel on põhiliselt värvitud MDF või tammespooniga kaetud mööbel.

Kas kõik on uus või leidub ka taaskasutust?
Dekoreerimiseks kasutatavaid detaile on leitud ka taaskasutusest, aga valdavalt on siiski kõik uus.

Kas “perenaistega” ka nõu peeti kujundamisel ja asjade ostmisel?
Tegelased olid kohal, kui sisustusideed välja käisime, aga nad olid üsna leplikud „kliendid“.

Mis saab korteritest edasi?
Korterid saavad endale uued omanikud. Miša ja Maria korterid on juba praeguseks broneeritud.

Kirjelda iga korterit eraldi — kuidas see “perenaise” karakteriga haakub.
Miša — värvikas karakter andis võimaluse huvitavatele, veidi teistsugustele lahendustele
Proovisime läheneda ka meie meesklientidele. Selles loftilikus korteris on läbivad hallid ja roostekarva toonid. Pilgupüüdjaks on selles kodus metallvann, mis on kööki õhupuhastajaks riputatud ning igati mišalik on ka erineva kujuga pirnidest valmistatud köögivalgusti. Ehitajahingega korteriomaniku tööriistade mahutamiseks on elutuppa seatud tööriistariiul ja põrandale hammasratta-kujuline vaip. Magamistoas on lahe moodulitest riidekapp, kuhu saab asjad kenasti ära paigutada, olgu kasvõi värvide järgi.
Laura — korteri läbivaks teemaks on naiselik glamuur
Toonid roosa-hall-valge, kodu südameks on luksuslik magamistuba, mida ehib glamuurne ehtsate Swarowski kristallidega kaunistatud sametvoodi. See on romantilise ja moodsa naise kodu. Püüdleb luksuse poole.
Kristina — naturaalne soojades toonides kodu suurele perele
Kokku on segatud palju lustlikke elemente ja tulemus on heas mõttes crazy. Looduslähedus ja öko on märksõnad Kristina tegelaskujule. Kollane värv annab justkui edasi päikeseenergia, mis kõik tšakrad avab ja elu harmooniliselt kulgema paneb. Roheline viib lähemale loodusele. Siin on kasutatud hästi palju naturaalset puitu. Pilgupüüdjaks on siin kahtlemata tapeedid — esikus kasemotiiviga, elutoas seisab üks “raamaturiiul” ja lilleline tapeet elutoas on mahedalt julge. Lastetoas loovad muidu rahulikus toas meeleolu Hemtexi kardinad ja üks lahe telk — iga lapse unistus.
Maria — Skandinaavia stiilis rahulikes toonides unistaja kodu
Lisatud on meremotiiv, mis haakub hästi ümbruskonnaga — asub ju korterelamu mere ääres. Mõnusalt hubase õhkkonna loob sini-valge köök ja kitsaliistulise puitparketi imitatsiooniga tapeet. Sisekujunduselemendidki on sini-valgetes toonides või mereteemalised.