Praegu, kus elujärg Eestis on paranenud, hakkavad privaatsust ja tegutsemisrõõmu pakkuvad maamajad jälle hinda tõusma ja nii on Luhaotsa talu üks viimasel ajal Viljandimaal müügis olevatest maakodudest palju tähelepanu võitnud.

Üheks põhjuseks on siin kindlasti asjaolu, et omanikel on õnnestunud renoveerimise käigus säilitada vana maja ja ajaloolise koha hõngu.

Hoone renoveerimisel on kasutatud valdavalt looduslikke, heledaid ja tumedaid materjale, kuid vana, eelmise sajandi kolmekümnendatel aastatel rajatud popsitalu interjööri on võimalikult palju säilitatud. Nii jutustavad oma loo vanad ajahambast puretud palgid ja ka paljud muud vanad detailid, mis muudavad elamise õdusaks ja koduseks. Oma osa selles mängivad ka puupliit ja ahjud.

Majas on välja on ehitatud esimene korrus kolme toa, köögi, vannitoa ja tualettruumiga. Omanikul on võimalik oma äranägemisel ja fantaasia piires välja arendada pööning.

Lisaks on maja juures korralik terrass, kus saab värskes õhus istumist nautida.

Endine ja nüüdseks renoveeritud popsimaja sulandub hästi ümbritsevasse keskkonda. Krunt on privaatne, kõrghaljastusega, aias kasvavad marjapõõsad ja õunapuud.

Maja tagant leiab kaevu, veidi eemalt lõkkeplatsi, tiigi ja suitsusauna, mis vajaks veel taastamist.

Ümbruskond on puhkamiseks ideaalne

Maja sobib aastaringseks elamiseks kui ka suvekoduks inimesele, kes hindab privaatsust ja rahu. Kindlasti võib seal elada eelkõige inimene, kel puudub huvi alustada vana maja renoveerimistöödega päris algusest.

Maja asukoht sobib väga hästi ka kalastusharrastusega tegelemiseks. Luhaotsa popsitalu lähistel asub hiljuti renoveeritud Oiu Sadam, kus töötab ka restoran ning on võimalik laenutada veesõidukeid. Samuti saab sealt oma paadiga mugavalt Võrtsjärvele suunduda, kas siis kalale või lihtsalt lõbusale väljasõidule koos pere, sõprade või kolleegidega.

Lähedale jääb ka Ulge puhkeala Võrtsjärve kaldal koos liivase rannaalaga. Mõne kilomeetri raadiuses Kaaveres on kena mänguplats lastele ja kena tenniseväljak, korralik kauplus-meierei. Suurim keskus Kolga-Jaani jääb 10 kilomeetri kaugusele. Ilmastiku poolest on sealne kant suvel üks soojemaid piirkondi.

Maakodusid, mis vajavad renoveerimist, võib Viljandimaal leida väga erinevates hinnaklassides. Keskmine hind jääb 15 000-30 000 euro vahele, olenevalt hoone seisukorrast, suurusest ja kinnistu suurusest. Loomulikult leidub ka pakkumisi alla 10 000 euro, kuid sellistel puhkudel vajavad tavaliselt hooned lammutamist ja ei ole enam taastatavad.

Popsitalus on alates majja veesüsteemi ja kanalisatsiooni loomisest kuni katuse vahetuse ja maja soojustamiseni kõik kallimad ehitustööd teostatud.