Näiteks võiksid olla esemed ja värvid ning mustrid elutoas olla ajastut edasi andvad — taimeornamentidega juugendlikult või geomeetriliselt art deco-likud. Mustrid kas fototrükina või hajutatult abstraktsena võiks olla uudseks aktsendiks kodu värskendamisel.

Mõne vana eseme lisamine interjööri on juba mõnda aega olnud kodukujundajate eelistuseks, kuid võibolla minna vintage-stiilis tugitooli asemel mõelda rohkem ajas tagasi? Näiteks esivanemate puidust kulunud järi, millel istudes vanaema pliidi ees kartuleid kooris jutustab meist ja kohast, kust me pärit oleme, kindlasti rohkem kui Skandinaavia importvintage (samas ei kao ka vintage sel aastal veel kuskile).

Lapsetoa kujundamisel võiks olla mänguline. Enamasti ollakse tubade kujundamisel pigem tagasihoidlik, sest “laps nagunii kasvab ju sellest east ruttu välja”, kuid tegelikult on näiteks 5 aastat päris pikk aeg ja keskkond, milles laps kasvab, väga oluline. Helged ja selged värvid, väga hea madrats ja korralik töölaud ja -tool on nagunii alustaladeks lapsetoa sisustamisel-kujundamisel.

Aastal 2014 võiks välja tuua tumeda maherohelise, beeži erinevad varjundid ning arenemist soodustava keskkonna läbi mänguliste kujunduselementide nagu maakaardikujuline vaipkate või gloobust meenutav tumba, või isaga tehtud papist onn või toa keskel kõrguv “puutüvi” kiigega või… Eks igaüks on meist laps ja on täitsa ükskõik mis vanuses.

Trende saab lähemalt uurida Kodumessil. Tule ja avasta!