Arco Vara maakleri ja kutselise hindaja Rutt Kaasiku sõnul peab korter müügiks olema siiski puhas ja korras. Kui näiteks seintel on näha eelmise omaniku väljakolimise järel pildiraamide või kappide ja muu mööbli asukoha jäljed ning ventilatsiooniavade ümber on tumedad ringid, siis visuaalselt see ostma ei kutsu. Reeglina hakkab ostuhuviline kohe rääkima, et vajalik on remondi tegemine ja hinda võiks alandada.

Teisalt ei tasu jälle üle pingutada, sest toreduslikest parendustes reeglina raha tagasi ei saada. Erandeid on siiski sõltuvalt korteri suurusest ja asukohast. Kui korter on atraktiivses piirkonnas (Kadriorg, Kalamaja ja vanalinn), siis seal saab mõistlikult investeeritud remondiraha suurema tõenäosusega tagasi kui nt mägedel asuvates korterites.

Jäta korterist objektiivne mulje

Vahel aitab lihtsalt seinte heledaks värvimine, et tekiks positiivne üldmulje.

Ostjale tuleks aga jätta korterist siiski võimalikult objektiivne, mitte petlik ettekujutus. Selleks, et vältida edaspidiseid probleeme, tuleks võimalikult ausalt kajastada korterit puudutavat infot — millised on eelised, mis on puudused.

Puhtinimlikust aspektist on lihtsam müüa korras ja puhastatud korterit, siis on võimalik küsida ka turule vastavat hinda, musta ja räpase korteri puhul võib hind olla oluliselt odavam ja müügiaeg pikem.

Inimlik on muidugi ka väita, et minu korter on hinnalt väärtuslikum, kui naabertrepikoja samalaadne korter või piirkonna samalaadne korter. Igal omanikul on isiklik emotsionaalne suhe oma korteriga, mis teebki selle kõikidest sarnastest paremaks. Et veenda selles ostjat, selleks tuleb välja tuua vettpidavad argumendid, miks on just teie korter parem — kas korrus, seisukord, vaade, kortermaja kui terviku seisukord jne. Mõjutavaid faktoreid on palju.

Fotod ja tegelik seisukord peavad olema kooskõlas

Põhiliseks veaks, mida korteri müügil tehakse, on see, et korteri kohapealne seisukord ei vasta kinnisvaraportaalis esitletud fotodel kajastatud seisukorrale. Näiteks on piltidel korter sisustatud, kuid kohapealsel ülevaatusel selgub, et mööblit pole, see on demonteeritud või ilmnevad muud erisused. Ostjal aga on tekkinud ootus kinnisvarakuulutuse fotodelt nähtud korterile.

Väga oluline on toimiva ühistu olemasolu

Toimiv ühistu on reaalselt väga oluline, sest sellest sõltub ju otseselt maja elanike kulude pool. Kui ei kortermajas ei tehta parendusi, ei renoveerita ega hooldata küttesüsteeme, ei soojustata fassaadi, siis on ka korteriomanikel eluaseme ülalpidamiskulud suuremad.

Oluline on ka ühistu rahaline seis, juhatuse liikmete ja majahalduri pädevus ning usaldatavus