Valhalla Living Concept Store
Telliskivi 62 (Balti jaama turuhoone kõrval ja DEPOO vahelisel alal)
Avatud: 25.–26. september 11.00–19.00

Suurepärane võimalus kohtuda autoritega, kes on Valhalla Livingu toodete taga. Müüja ametisse on asunud Valhalla Livingu asutaja/peadisainer Terje Talpsepp ja puidudisainer Elmet Treier. Saab kuulda toodete ja mustrite sünnilugusid, küsida küsimusi ning saada osa loomeprotsessist.

Elke Mööbel: pärastlõuna tunnustatud tootedisaineri Boris Berliniga
Tedre 55
Toimub: 27. september 16.00

ELKE Mööbel ja Taani disainibränd HAY kutsuvad 27. septembril ELKE Mööbli sisustussalongi kuulama tunnustatud disainerit Boris Berlini, kes räägib oma loometööst ja kõigest sellest, mis jääb toote taha. 40-aastase töökogemuse jooksul on ta loonud arvukalt auhinnatud töid, mis kuuluvad paljude disainimuuseumite kollektsiooni.

Intera: näitus “Eames by Vitra”
Promenaadi maja, Poordi 3
Avatud: 18.–22. september ja 25. september kuni 1. oktoober 12.00–19.00

Charles ja Ray Eames moodustasid ühe 20. sajandi viljakama disainerite duo, kelle nelja ühise aastakümne panust arhitektuuri ja tootedisaini on raske ülehinnata. Näitus esitleb nende mööblidisaine neljakümnendatest seitsmekümnendateni, varastest katsetustest vineeri, traadi ja klaaskiuga kuni disainiikoonideni, nagu Lounge Chair ja Aluminium Chair.

KODA küla
Mere pst 10
Avatud: 26. september 18.00–22.00

Maailma esimene KODA küla on avatud! KODA on liigutatav betoonist maja – multifunktsionaalne ja võimalusi loov. Arhitekt Ülar Mark arutleb võimaluste üle, mida loob multifunktsionaalne liigutatav küla ning kas ja kuidas saab disain lahendada olukorda, et Londonis jääb 250 000 eluaset aastas puudu.

Stella Soomlais Stuudio
Telliskivi 62
Avatud: 27.–29. september 11.00–19.00

Stella Soomlaisi stuudio tegeleb nahast kottide ja aksessuaaride valmistamisega. Juulis avati uksed uutes ruumides ja lisaks nahatöökojale asub seal nüüd esimene brändipood. Ruumi seintel saab igakuiselt näha erinevaid huvitavaid näitusi. Disainiöö külalised on oodatud tutvuma nii poe, galerii kui ka töökoja tagaruumidega.

Riina Varoli näituse "Psyche tee" avamine
26. september 18.00
Värskelt Itaaliast naasnud fotograaf Riina Varoli viies personaalnäitus on mõjutatud Kreeka-Rooma mütoloogiast.

Gerli Pesori aasta Alexander Wangi moemajas
27. september 18.00
Kotimeister Gerli Pesor räägib oma praktika kogemusest New Yorgis Alexander Wangi moemajas käekottide disaini osakonnas. Ürituse järel saab ise meisterdada käepaelu.

Disainiöö satelliitideks on veel Stuudio Nahk, Antalise paberistuudio Pabrik, Foorumi keskus, Reet Ausi stuudio, Decoland, Laterna Magica, Galerii Positiiv, MI/KL tööstusdisaini stuudio, Overall, Adamson Ericu muuseum, Tallinn Design House, EKA teaduskohvik, valgustussalong Atelier, Eesti Arhitektuurimuuseum, Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum, deltaGALLERY, disainibüroo Ruutu Kuus, Tekero vaibastuudio, Velvet.

Jaga
Kommentaarid