Kuidas siis ehitusel läinud on? Viimastel aastatel mitte just eriti hästi. Buumiaegade tulemusteni on veel pikk tee minna.

• 2014. aastal oli ehitustööde maht 3,1 miljardit eurot, sellest ehitustöid omal jõul tehti 2,2 miljardi euro eest.
• 2015. aastal oli meie ehitusettevõtete ehitustööde maht samuti 3,1 miljardit eurot. Omal jõul tehtud tööde maht oli 2015. aastal 2,05 miljardit eurot.
• 2016. aastal oli Eesti ettevõtete ehitustööde maht 2,95 miljardit eurot. Sellest 2,08 miljardi väärtuses tehti ehitustöid omal jõul.

Ehitustööde mahu näitajatega oleme kaugel kinnisvarabuumi tippaegadest, mil näiteks 2007. aastal küündis ehitusööde maht pea 4 miljardi euroni ja sellest omal jõul tehtud tööde maht oli 2,63 miljardit eurot.
Möödunud kümnendi kinnisvara- ja ehitusbuumi aastatel moodustas omal jõul ehitustööde maht 13-16% sisemajanduse kogutoodangust. See näitaja on viimastel aastatel liikunud languse trendis. 2016. aastal moodustas omal jõul tehtud ehitustööde maht vaid 10% Eesti sisemajanduse kogutoodangust.

Ehitussektorit on viimastel aastatel peetud ka meie majandusnäitajaid pidurdavaks teguriks.
Siiski käesoleva aasta algus on alanud ehitajatele tunduvalt positiivsemalt. Eesti ehitusettevõtted ehitasid 2017. aasta I kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes Eestis ja välisriikides kokku 20% rohkem. Vaid Eesti ehitusturgu arvesse võttes kasvasid ehitusmahud 18%. Tegemist on suurima ehitusmahtude kasvuga viimase viie aasta jooksul.