Rootsis Tomera rannikul asuv 130-ruutmeerine maamaja läbis möödunud aastal suurema renoveerimiskuuri. Et mitte vana maja ajaloolist ilmet rikkuda, kasutati palju orginaalilähedasi detaile: käsitööna valminud telliseid, naturaalseid kiviplaate, kohalike meistrite tehtud aknaid jne. Samuti sai maja uue õlgkatuse. Aeda on looklema pandud madalad hekid ja jalutusrajad.

Interjööris on üheks silmapaistvamaks detailiks peakorruselt teisele korrusele viiv restaureeritud trepp. Krohviga viimistletud külgedelt leiab lahedad nišid küttepuudele ja dekoratiivsetele elementidele.

Majas on ruumi laialt: alumisel korrusel asuvad avar elutuba, köök, tööruum, üks magamistubadest ja sanitaarruumid. Teise korruse otsakülgedele on sisse seatud lugemistuba ja teine magamistuba.

Köök on kujundatud vanas Rootsi talustiilis. Autentsema ilme saavutamiseks on kaasaegne külmik peidetud puitlaudisega kaetud kappi. Igivana praktilise sisustusnipina katavad kraanikausi all olevaid riiuleid valged kardinad.

Köögi lõunaküljele avaneb klaasist akendega talveaed, mis funktsioneerib söögitoana. Nostalgiatunnet lisab vanast pleekinud puidust söögilaud.

Skandinaavialik sisustus on lihtne ja valge ning seda nii linnakorteris kui ka maakodus. Vannituba meenutab oma ülimas askeetlikuses vana pesukööki, kuhu on luksusliku detailina lisatud valgetel jalgadel vann.

Valgeks õlitatud kuuselaudadega vooderdatud katuseviilu alla on viidud teine magamistuba, mis on sisustatud vanamoodsas võtmes.

Valge ja helge on ka katusekorruse teisele küljele sisse seatud lugemisnurk. Üldiselt on valge pööningute puhul suurepärane lahendus, sest tumedates toonides katusealused mõjuvad süngelt ja raskelt.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Fotod: Fantastic Frank

LOE LISAKS: