Baldahhiine kasutatakse klassikaliselt voodi kohal, et heita asemele salapärast varju ning muuta terve tuba pehmeks ja romantiliseks. Voodist saab kui pisike peidupaik, kuhu argimurede eest pageda ning rahulikult raamatut lugeda ning teed rüübata.

Kuna kaubavalik Eestis on tihtipeale kesine või krõbeda hinnaga, tuleb endal käised üles käärida ning valmistada meelepärane baldahhiinvoodi ise. Lihtne võimalus on kasutada selleks kardinapuid, millele riputada meelepärane kangas. Lastes fantaasial lennata saab kangad seada ka nöörile, trossile või lihtsalt torudele.

Lastetuppa sobib imehästi moskiitovõrk, mida meie kaubandusvõrgust vabalt osta saab. Leidub nii valgeid kui ka väikestele tüdrukutele mõeldud roosasid võrke, mis panevad iga põnni tundma end printsessina. Lisaks helgele välimusele on neil ka praktiline funktsioon, nimelt kaitsevad need tüütute sääskede ja mutukate eest.


Sama moskiitovõrk on hea lisand suvisele lesilale puu all, et putukad ei segaks mõnusat äraolemist. Võrgu või kanga saad konksuga hõlpsasti õunapuu või katusealuse külge kinnitada ning midagi hubasemat on suvisel ajal raske välja mõelda. Kui sääsed ei tüüta, siis võib baldahhiini ikka õue kujundada...

Baldahhiinina kasutatavad kangad võivad olla nii jõulised ja mustrilised kui õhulised ja heledad, sõltub efektist, mida soovitakse luua. Tõelistel romantikutel soovitame baldahhiini kaunistada kas valguskardina või puuvillaste valguspallidega, mis sobivad eriti hästi pimedamal ajal õdususe loomiseks.

Rafineerituma ja puhtama stiili saavutab ilma ornamentide ja voogavate kangaste kasutamiseta. Selline lihtsamat laadi baldahhiinvoodi on hea pinnas, millelt sisekujundusalaseid ideid edasi arendada. See annab vabaduse tuppa lisada nii modernseid elemente kui romantilist stiili.

Kui sinagi naudid oma kodus - toas või õues - baldahhiini võlusid, siis saada meile sellest pilt või pildid märgusõnaga "baldahhiin" aadressil moodnekodu@delfi.ee