1. Kui palju on töökohaks ruumi? Kuhu on kodus plaan rajada kabinet ja kui palju ruumi on töökohaks planeeritud — kas see on eraldi ruum suletava uksega või üksnes töönurk elutoas?

2. Kas hele või tume mööbel? Kui on vähe valgust ning pisike ruum, siis on mööbli õige toon hele. Kui on rohkem ruumi, siis võivad olla tumedamad toonid.

3. Milline on muude ruumide stiil? Kas töökoht peab ühilduma kodu üldise interjööriga, kas see on klassikaline, lihtsama joonega või muus stiilis?

4. Millised on töövahendid? Missugused on töövahendid, kas on kohta vaja sülearvutile, suuremale lauaarvutile või lisatarvikutele — printerid jms –, mis peaksid kõik ära mahtuma? Sellest lähtuvalt saab valida kirjutuslaua ning lisalauad, riiulid.

5. Kui palju on dokumente? Kui suur on raamatute ja muude vajalike dokumentide hulk, et need ära mahutada, mis mõõtudes need on, et valida sobiva kõrguse ja sügavusega riiulid või on hoopis mugavam kasutada sahtlitega kummuteid?

6. Mis on ruumi muud võimalikud funktsioonid? Kas kodukontori ruum on ainult töötamiseks või kasutatakse seda ka näiteks külalistetoana, et mahutada sinna näiteks ka pehmet mööblit (nt diivanvoodi, riidekapp jms)?

7. Milline on valgustus? Kuhu on planeeritud laud lähtuvalt loomulikust valgusest? Milline hakkab olema ülejäänud valgustus — kas on vaja laua- ja põrandalampi, laevalgustust? Kas on vaja töötada ainult arvutiga või on ka palju paberitööd?

8. Kuidas tagada töömugavusnõudeid? Hea kirjutuslaud vajab ergonoomilist tooli. Kirjutuslaua juurde on vajalik just sellele inimesele sobilik tool, näiteks  ergonoomilisi täispuidust toole.

9. Kas on vaja vitriinriiuleid kollektsioonide jaoks? Kui kollektsioneeritakse midagi (reisimeened, herbaarium jms), siis kuidas seda kogu soovitakse eksponeerida — kas riiulid peaksid olema klaasist lükandustega või võiks klaasuks olla ülestõstetav või soovitakse hoopis, et riiul oleks lukustatud ning üleni puidust?

10. Millised on ruumi aksessuaarid? Kas kabinetis on ruumi ja vajadust aksessuaaride jaoks? Nt gloobus, mida on hea asetada pöörlevale riiulile. Kui palju peab jääma seintel ruumi näiteks maalide või piltide jaoks või võib kogu seinapinna planeerida riiulite tarvis?