Ühisesse tegevusse kaasatakse naabrid, politsei, kohalik omavalitsus ning naabrivalve ühing. Naabrite koostöö on piirkonna turvalisuse nurgakivi, mis toimib põhimõttel hooli, märka, reageeri. Naabrivalve abil on lihtsam naabritega tuttavaks saada ja niimoodi on kergem märgata võõraste kahtlast tegevust. Naabrivalve plakatid ja kleebised eristavad teie piirkonna ning teevad teie tegevuse nähtavaks ka teistele. Loodud piirkondade sektorivanematega vesteldes ilmneb, et juba naabrivalve plakatite ülesseadmine loob turvalisema elukeskkonna.

Kuidas liituda Naabrivalvega?

Kui naabrivalvega liitumise soov on olemas, tuleks valida endi hulgast tulevase naabrivalve sektori vanem, kes esindab naabrivalve sektori liikmeid koostööpartneritega suhtlemisel. Edasi tuleks täita ühingust või naabrivalve kodulehelt saadud blanketil nimekiri elanikest, kes soovivad naabrivalve liikumisega ühineda, ja edastage nimekiri naabrivalve ühingule. Naabrivalve sektor saab alguse ühingu poolt ettevalmistatud kootöölepingu sõlmimisega. Uue sektori liikmed saavad oluliste numbrite lehe kõikide naabrite ning koostööpartnerite kontaktidega ja infomaterjalid nõuannetega turvalisuse parandamiseks.

Naabrivalve piirkonna märgistamiseks saate vajaliku arvu plakateid ning kleebised. Lisainfot ja abi saab Naabrivalve kodulehelt.