Olgu tulevase koduomaniku unistuseks armas ühetoaline pesa või viietoaline muljetavaldava terrassiga eksklusiivkorter, sobiva lahenduse leiab siit igaüks. Kompleksi kolmest majast esimese, juba müügis oleva neljakümne korteriga Tobiase 11 kodu võtmed saab kätte õige pea, 2019. aasta alguses. Aadressidele Tobiase 7 ja 9 planeeritud korterid valmivad aga järgmise aasta suvel.

Kui nii mõnigi uusehitis kipub ses ajaloolises miljöös liiga võõrana mõjuma, siis Arhitektibüroo Luhse ja Tuhal tööna sündinud arhitektuurne lahendus harmoneerub imeliselt siinse keskkonnaga. Nutikalt liigendatud hoonete fassaadid muudavad kogu kompleksi õhuliseks ja mänglevaks. Materjalivalikus on lähtutud piirkonna eripärast – tooni annavad hele ning punakaspruun tellis, samuti vasekarva keraamiline plaat.

Võrratu elukeskkond

Läbi aegade on Kadriorg olnud üks kõige eelistatumaid piirkondi, kuhu oma kodu rajada. Ja seda mitmel põhjusel. Siin on olemas absoluutselt kõik, mida hing mugavaks ja külluslikuks eluks ihkab. Lummavad vana Kadrioru tänavad, mille võrratut arhitektuuri võibki imetlema jääda. Rääkimata pealinna vaieldamatult kõige kaunimast rohealast, Kadrioru pargist, kus pere ja sõpradega lõputult aega veeta, piknikke pidada või sporti teha.

Ahvatlevalt lähedal asuvad Kadrioru loss ning Kumu, mis toovad oma rohkete kultuuri- ja kunstielamustega kasvõi igasse päeva killuke elamust. Ning kõik need kohvikud ja söögikohad, mis värske kohvi või saiakeste lõhnaga armutult enda poole tõmbavad.

Südalinngi asub parajalt lähedal. Nii ei pea teatrisse, kinno või restorani minekuks sugugi autole hääli sisse ajama. Piisab vaid mugavamad kingad jalga libistada ning mõnus jalutuskäik ette võtta. Vahelduse mõttes võib ju ka sinisele retrotrammile hüpata, et jalavaeva peatuse-paari võrra vähendada. Või siis maa-aluse parkla rattahoiust oma jalgratas haarata, et selle sadulas linna poole tuisata.

Kompromissitu kvaliteet

Lisaks suurepärasele asukohale paistab Tobiase tänava arendus silma oma vaieldamatult kõrge ehituskvaliteediga. Erilist tähelepanu on pööratud materjalivalikule, samuti mitmepalgelistele siseviimistluslahendustele.

Näites on pakett „Classic“ mõeldud neile, kes eelistavad sooje, pehmeid toone ja puitelemente. Ka paketis „White“ domineerivad puhtad, heledad ja rahulikud toonid, ent seda Skandinaavia värskendava disaini võtmes. Paketis „Dark“ moodustavad paeluva kontrasti tume põrandalaud ühes valgete uste ja põrandaliistudega. Eksklusiivsema maitsega tulevane koduomanik võiks Kadrioru õhustikust inspireeritud paketi „Lux“ kasuks otsustada. Selle siseviimistluse teeb muuhulgas eriliseks naturaalsest tammest laudparkett, mis manab põrandale põneva kalasabamustri.

Kuid kliendi soovidele tullakse vastu muuski. Näiteks on võimalik korteri planeeringuski mõningaid muudatusi teha. Seda küll lisatasu eest.

Praktiline ja mugav

Enamikus korterites on majapidamisruumid, mida saab soovi korral garderoobina kasutada. Osasse korteritesse on aga walk-in-tüüpi garderoob juba spetsiaalselt sisse ehitatud. Ütlemata praktiline ning mugav lahendus, kuhu kõik oma miljon kostüümi, kleiti, püksipaari, samuti järgmise hooaja pudi-padi kenasti ära paigutada. Enamikul korteritel on privaatne rõdu või terrass, mõnel suisa mitu. Lisaks suurepärasele vaatele pakub see mõnusat võimalust alustada hommikut kohvi ja ajalehega, miks mitte ka virgutava võimlemisega.

Korterid, kus on kolm või rohkem tuba, on varustatud kahe WC-ga, nelja- ja viietoalised korterid aga kahe vannitoaga. Rõõmustav uudis peredele, kus pikad vannitoarituaalid on päeva lahutamatuks osaks. Allahindlust pole tehtud ka sanitaartehnika osas – eest leiab korraliku kvaliteedi poolest tuntud Duraviti sanitaartenhika ning Hansgrohe segistid.

Kõik oma keedised, moosid ja muu kraami, mida iga päev otseselt ei vaja, saab keldrikorrusel asuvasse panipaika sokutada. Vajadusel annab sinna ka lapsekäru kenasti ära mahutada. Lisaks suurele rattahoiule asub seal parkla, kust ütlemata mugav, poekotid näpus, lifti astuda ning kodukorrusele sõita.

Parkimine ja panipaigad on planeeritud kinniste korrustena maa alla eelkõige selleks, et hoonetevahelise elukeskkonna turvalisust ning kvaliteeti tõsta – majadevahelisele alale on plaanis rajada mänguväljak ning rikkalik, lilledest ja muruplatsidest lookas roheala. Kõiki kolme maja ühendav sisehoov on igast küljest aiaga piiratud.

Oma ala tegijad

Kogu ettevõtmise taga, seda nii ehitaja kui ka arendaja poolelt, seisab enam kui kümne aasta pikkuse kogemusega ettevõte Astlanda Ehitus, kes on praeguseks valmis ehitanud juba ligi 2300 korterit, lisaks mitmeid büroomaju. Ehitajana on lõpule viidud ka sellised ühiskonnale olulised objektid nagu Tartu Füüsika Instituut, Tallinnas Kultuurikatel, Kaubanduskeskus Nautika ning paljud teisedki.

Rohkem infot Tobiase arenduse kohta leiab siit.

Jaga
Kommentaarid