Oma kogemusi jagavad armastatud Eesti disianerid.

Martin Lazarev

Tartus sündinud ja Brasiilias elava multifunktsionaalse disaineri Martin Lazarevi käekirja on kujundanud mitmed erinevad koolid ning kunstivaldkonnad. Alustades Tartu Kunstikooli mööbli restaureerimise ja disaini alal ning liikudes edasi reklaamiagentuurides graafilise disaini alal. Sinna vahele ka foto- ja serigraafia, värvikad reisid, kirjud seiklused ning erinevad tutvused ja juhtumised.

KOKO arhitektide graafilise disainerina on Lazarev loonud tunnusgraafikat nii muuseumidele kui ka teistele avalikele hoonetele. Mitmekülgne kogemus on toonud Martini lõpuks taas tootedisaini ja mööbli juurde, mida ta täiendavalt seob oma leiutajale omaste ideede ning lahendustega. 2016. aastast tegutseb disainer enda loodud disainistuudios Standfold loovjuhina. Martin Lazarevi disaini iseloomustavad ergonoomilisus, lihtsus ja humoorikas lähenemine detailidele.

Piibe Tomp

Piibe Tomp on Võrumaal elav jalatsi­disainer, kes oma elus kuulnud liiga palju nalju piibelehest ja Piibe maanteest. Lõpetanud on ta Eesti Kunstiakadeemia naha eriala. Õpingute ajal osalemine mitmetes jalatsitega seotud projektides andis talle teadmise ja arusaama, et jalatsidisain on just see, millega tegeleda võiks. Lüües kaasa Koldingu Ülikooli juures koostöös jalatsifirmaga Ecco läbi viidud projektis jõudis aga Piibe tõdemuseni, et mugavus ei pea tulema väljanägemise arvelt. Selle mantra najal on loodud ka kingabränd Toku, mille disainer ta praegu on. Toku seitsmest mudelist kuus on tema loodud. Piibe seisab jätkusuutliku tootmise ja mõistliku tarbimise eest ning loodab, et tema töö kaudu muutuvad ka teised teadlikumaks ja tähelepanelikumaks.

Mariana Laan

Disainer Mariana Laan on Nüüd Ceramicsi süda ja loominguline jõud. Ühendades ratsionaalsmajandustausta Eesti Kunstiakadeemia disaineriharidusega loob Mariana minimalistliku ja geomeetrilise vormikeelega keraamikat. Kõik esemed valmivad käsitsi ning neis kohtuvad eri iseloomuga ehedad materjalid: toonitud portselan, betoon, klaas. Katsetades julgelt ja mänguliselt erinevaid materjale ja tehnikaid, läheneb disainer traditsioonilisele keraamikale tänapäevases ja uuenduslikus võtmes. Mariana looming on leidnud kajastust Skandinaavia juhtivates disainiajakirjades ning on valitud Eesti keraamikadisaini nüüdisaegse näite esindajaks Pariisi disaininädalale kui ka galeriisse ARTEK Helsingis.

Inspiratsiooni ammutab Mariana arhitektuurist ja meid ümbritsevast keskkonnast: “Minu jaoks on kunstis ja disainis tähtsaim kompositsioon. Olen alati otsinud esteetilist korrapära. Imetlen vorme ja ruume, millele pole nende täiuslikus lihtsuses midagi lisada. Naudin tööd oma kätega ja vabadust, mis peitub töös savi ja teiste sarnaste materjalidega.”

Gerli PesorGerli Pesor on Stella Soomlaisi kotimeister, kes räägib oma põnevast aastasest praktikakogemusest New Yorgis Alexander Wangi moemajas käekottide disaini osakonnas.

Gerli on lõpetanud EKA nahakunsti eriala aastal 2014, omandanud kogemusi lisaks Alexander Wangi moemajale erinevate Eesti nahadisainerite juures ja on kotimeister Stella Soomlaisi stuudios eelmisest sügisest.

Kalle Aasamäe

Tunnustatud meestemoe disainer, kes omab oma rõivabrändi KALLE HT. Tema riietes on kvaliteeti, mängulisust, unikaalsust ja häid tekstiile. Kiirel ettevalmistusperioodil õnnestus disaineriga moest, trendidest ja ideedest vestelda.

Toivo Raidmets

Tunnustatud Eesti sisearhitekt ja disainer.

Pühapäeval, 1. oktoobril kell 15.00 Noblessneri valukojas.
Tasuta!

Jaga
Kommentaarid