„Suured aknad, avar planeering, rõdu, lummav vaade ja hea asupaik – seda kõike mõistliku hinnaga. Sellised soovid on praegu koduotsijate seas väga levinud,” kirjeldab Eesti tuntuima kinnisvaraarendaja Endoveri müügidirektor Marko Männimets turul valitsevaid trende. „Kui loeb enam taskukohasus, kardetakse, et kõiki neid hüvesid rahakotisõbraliku summa eest uusarenduses ei saa. Tegelikult on see aga vägagi võimalik. Kinnisvarasuunad näitavad, et lisaks populaarsetele tõmbekeskustele, nagu Kalamaja ja kesklinn, teevad võidukäiku ka linnasüdame vahetus läheduses asuvad piirkonnad – näiteks Haabersti ja Lasnamäe. Seal on olemas kõik hüved ning ruutmeetrihinnad on südalinnaga võrreldes soodsamad.”

Eesti suurim ja unikaalseim kortermaja
Just Tallinna suurim linnaosa Lasnamäe on oma hea infrastruktuuri, poodide ja meelelahutusvõimaluste tõttu koduostjate huviorbiidis. „Kui inimesed otsivad soodsama hinnaga kodu, julgen seda piirkonda soovitada. Hea tõestus on Endoveri arendatud Mustakivi tee 25 asuv Eesti suurim kortermaja uusarendus VEGA, mille vastu on kinnisvaraostjatel suur huvi. See on kunagine Eesti Mereakadeemia hoone, millest on vähem kui aastaga saanud uhke 297 korteriga kinnisvarapärl.”

VEGA residentsis kohtuvad unistuste korteri otsija soovid – kõrgendatud turvalisus, taskukohane hind, mõistlikud kommunaalkulud ja hea planeeringuga avarad korterid. „Eesti suurim kortermaja sobib rahulikku elukeskkonda, linnalähedust ja samal ajal head transpordiühendust otsivatele inimestele, aga ka neile, kes peavad lugu kõrgetest lagedest, avaratest planeeringutest ning katuseterrassist. Majast avanevad vaated nii merele, vanalinnale kui ka Tondiraba pargile. Korterite ruutmeetri hind on soodsam kui kesklinnas, millega astub unelmate kodule sammu lähemale ka see, kellele on eelkõige oluline hind,” selgitab Männimets.

Palju lisaväärtusi hinna sees
„Kindlasti on VEGA üks omanäolisimaid kortermaju Eestis. Eristuvaks teeb arenduse mitmekesine ühisruumide ja -alade valik, mida teistes elamutes ei kohta. Elanike kasutuses on laste mängutuba ja stiilsed peoruumid, vaba aja veetmiseks saab kasutada mullivanniga saunakompleksi või katuseterrasse. Samuti on kompleksis hoiuruum lapsevankritele ja jalgratastele. Maja ümbritseb avar sisehoov grilli- ja puhkenurkade, mänguväljaku, palliplatsi ja vabaõhutreeningu alaga,” kirjeldab Männimets. Kui tihti on elamute ümber probleeme parkimisega, siis VEGAs sellepärast muretsema ei pea, hoone juures on aiaga ümbritsetud turvaline parkla. „See kõik kokku annab korterile küllaga lisaväärtust ning tulevikus edasimüügil kindlasti suure eelise,” lisab ta.

Viimaste trendide järgi sisustatud
Kortermaja sisekujunduse loonud sisearhitekt Helen Kolks on nõus, et VEGAt iseloomustab väga mõistliku hinnaga ja ohtrate lisaväärtustega elukeskkond. “See on mõeldud moodsat glamuuri ja luksust armastavale inimesele.” Tavaliselt pigem minimalistlikku stiili hindav naine sai sel korral inspiratsiooni trendikast marmorist, mida täiendas mustriliste peeglite ja särava kristalliga. “Ruumid on helged-säravad ja samas täis kodusoojust,” kirjeldab Kolks.

Viimaste korruste korterite puhul toob sisearhitekt välja paljude korteriostjate soovinimekirjas olevad kõrged laed. “Ja muidugi vaade, vaade, vaade! Korteris olles tekib tunne, et asud hoopis linnasüdames asuvas tornmajas. Toad on avarad ja valgusküllased.”

Sisekujundaja nautis ka ühisruumide loomist. “Mängutoa disainisin nii, et lapsed sooviksid seal aega veeta ja vanemad saaksid oma pisikeste sünnipäevi korraldada. Toale lisab põnevust lõbusamas vormis köök ja lauad, mille taga maiustada, joonistada või mängida. Ruumi keskel on liigutatavad kiiged ja mängulised esemed, mida on kerge ümber paigutada,” kirjeldas Kolks ala, mis iga väikese printsi või printsessi ära võlub.

Peoruumi kujundamisel oli eesmärk luua mõnus koht, kus majaelanikud saaksid sünnipäevi või muid olulisi sündmusi tähistada. “Seal on kööginurk koos köögisaare ja suure söögilauaga. Toa keskele on paigutatud piljardilaud ja teise ossa loodud mõnus diivanitega ajaveetmise nurk. Kasutasin marmorist inspireeritud materjale ja suuremas mahus peegleid, mis muudavad toa glamuursemaks. Mõlemad ruumid annavad kindlasti korterile suurt lisaväärtust,” nõustub sisearhitekt Helen Kolks.

Tutvu taskukohaste, kuid samas moodsat luksust ja lisaväärtusi pakkuvate VEGA korteritega siin.

Jaga
Kommentaarid