Oksjonikollektsioon on kokku pandud nii Eesti kui ka välismaiste disainerite unikaalsetest toodetest. Esindatud on nii moe-, toote-, ehte- ja mööblidisain kui ka kunst. Haamri alla lähevad näiteks Aarikka hõimukaelakee, Tuuli Vahesaare punane Väepõll, Boris Berlini 100% taaskasutatud plastikust valmistatud vildist toolid, Karlotta Voorusevest, Tarmo Luisu Aladini imelamp jpm. Iga toote taga on oma põnev lugu ning paljud disainerid neid üritusel ka jagavad.

Disainioksjoni toodetega saab tutvuda Solarise keskuses

Oksjonile minevate toodete kollektsioon täieneb viimase hetkeni, kuid nädal enne üritust on Solarise keskuse aatriumis huvilistele tutvumiseks välja pandud kuni kümme suuremat toodet kollektsioonist. Näituse lõpus toimub Solarises soojendusoksjon, kus enampakkumisele läheb kolm toodet. Üks nendest on Rolf Benzi lounge-tool 394, labsdesign.

Oksjonist saadud tuluga toetatakse noori Eesti disainereid

Disainioksjon on saanud alguse disainerite ja tudengite koostööst ning toimub sel aastal juba üheteistkümnendat korda. Tuntud disainerite esemete enampakkumisest saadud tulu läheb heategevusfondi, millega toetatakse disainitudengite õpinguid või enesetäiendamist välismaal.

Disainioksjon toimub 29. septembril kell 19 Noblessneri Valukojas. Õhtujuhid on Mattias Naan ja Kaarel Nõmmik.
Jaga
Kommentaarid