Disaini- ja Arhitektuurigaleriis näitus “FINEST Furniture Design"

Kaks kogenud sisearhitekti ja mööblidisainerit Simo Heikkilä (FIN) ja Toivo Raidmets (EST) esitlevad oma hiljutist loomingut. Neil kahel disaineril on palju ühist – mõlemal on seljataga pikk karjäär mööblidisaini õppejõu ja professorina, Heikkiläl Aalto Ülikoolis Helsingis ning Raidmetsal Eesti Kunstiakadeemias Tallinnas. Neil on ka sarnane disainifilosoofia – vorm peab lähtuma toote otstarbest, toode ise on aga kauakestev ja samas ökoloogiline. Mööbel peab konstruktsioonilt olema lihtne, rõhutades detailide visuaalset rolli, kuid unustamata seejuures esteetikat ja huumorit. Selline koostöönäitus on nende kahe disaineri puhul esmakordne.

Avatud 12.00–18.00
Tasuta!

Disainiöö festivali näitused Noblessneris

Festivali südames, Noblessneri valukojas, on üleval üle 20 näituse:
"Disainerite näoraamat 2012–2017", HGDF 2017 külalisnäitus "TCHAIKOVSKY", "Vormist valgustini", aksessuaarinäitus "KÄEATLAS", "Kalendrid – ülikooli disainihariduse reputatsiooni tähtsaimad toetajad", "Millest koosneb tool?", "Portselan kohtub puiduga", "Tulevikutekstiilid", "Valguse varjud", "Universaalse disaini konkurss 2016", "Tsooni hõng" jne.

DISAINIKOOLIDE VÄLJAPANEKUD:

"Design & Engineering", "EKA disain", "Valus on", "Tasakaal", "Disaini materjal" ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia.

Avatud 12.00–20.00
Tasuta!

Workshop "Disain ja eksport" Noblessneri valukojas

Seminari "Turunduse tulejoonel" disaini eri. Marketingi Instituudi populaarses networking workshop'is räägime disainerite väljakutsetest eksportimisel ning arutame kõik koos, mida peab edukaks ekspordiks tegema. Aktiivne, inspireeriv ja praktiline töötuba, mida juhib Anu-Mall Naarits Marketingi Instituudist.

Algus: 15.00
Tasuta!

ELKE Mööbel ja HAY esitlevad: pärastlõuna tunnustatud tootedisaineri Boris Berliniga

ELKE Mööbel ja Taani disainibränd HAY kutsuvad 27. septembril ELKE Mööbli kodusisustussalongi kuulama tunnustatud disainerit Boris Berlini, kes räägib oma loometööst ja kõigest sellest, mis jääb toote taha. 40-aastase töökogemuse jooksul on ta loonud arvukalt auhinnatud töid, mis kuuluvad paljude disainimuuseumite kollektsiooni. Täna on Berlin Kopenhaagenis asuva disainibüroo Iskos-Berlin kaasasutaja ja disainer.

Algus: 16.00
Tasuta!Disaini soojendusoksjon & näitus Solarise keskuses

Täna toimub Solarises heategevusliku disainioksjoni soojendusoksjon, mida viib läbi Tõnis Vellama. Müüki läheb kolm toodet ning samal ajal toimub kunsti A-KTSIOON koostöös mööblitootja Rolf Benzi ja kunstniku Anita Karmaga. Paneme lihtsa Rolf Benzi tugitooli oksjonirüüsse.

Algus: 19.00
Tasuta!
Disainiöö moeõhtusöök Kalle Aasamäe moe-show'ga Kärbes Kitchen & Baris

Show koosneb kolmekäigulisest õhusöögist, mille on kokku pannud Kärbes Kitchen & Bari peakokk Madis Rõuk ning kaheosalisest moe-show'st, kus näidatakse Kalle HT moefilmi “Inimene vutlaris“ ja spetsiaalselt selle ürituse tarbeks valminud kollektsiooni, kus põhirõhk on keha- ja keskkonnasõbralikkusel. Paljud kasutatavad kangad leiavad teistkordse kasutuse uute toodete kujul, mida on dekoreeritud erinevate vahenditega (valgendamine, värvimine jne). Paljud tooted on one size, mis annab kandjale palju suuremad vabadused oma garderoobiga mängida. Värvigamma on põhjamaiselt rahulik, kuid efektsust lisavad dekoorielemendid.

Algus: 19.00
Pilet: 49 eurot
Avatud on ka Disainiöö satelliidid

  • 16.00–18.00 Atelier Sisustusstuudio: õpituba "Enimlevinud vead valgustuse planeerimisel”
  • 18.00 Stella Soomlais Stuudio: "Gerli Pesori aasta Alexander Wangi moemajas"
  • 18.00 Laterna Magica valgustussalong: fotonäituse "Artemide läbi Pierpaolo Ferrari kaamerasilma" avamine
  • 18.00 Overall Eesti: case study "Uudsed näituse vormistamise viisid"
  • 18.00–21.00 Jaanus Orgusaare ZOME jurta avab ukse Disainiööl
  • 19.00 MI/KL: "Disainimõtlemise rakendamine ettevõttes"
  • 19.00 Deltalight: "The Lighting Bible 12" presentatsioon
Jaga
Kommentaarid