Üks nende seast on mootorratas “Kuri Kuldnokk”, mille disaineriks on Andres Uibomäe (Renard Speed Shop). Autor selgitab, et praktiliselt uuena seisnud, algupärane Honda CB500T on võetud viimse poldini pulkadeks ja disaineri visiooni järgi uuesti kokkupandud. Kõige radikaalsem muudatus on tehtud raami tagaosas, mis on tehtud 70mm pikemaks. Tänu sellele näeb ratas palju kenam välja. Algupärasele lenksule on nutikalt sobitatud Motogadgeti tippkvaliteet “kellad”. Esituli on turult leitud vana auto udutuli, millel reflektor ja valgusallikas välja vahetatud. Suunatuled ja tagatuli on valitud võimalikult väikesed ja tagasihoidliku vormiga. Lõpptulemus on pisiasjadeni stiilne “cafè racer” mille paagil ilutseb logoks joonistatud nimi “Kuri Kuldnokk”.

Tsikli alghind on 9900 eurot ja väärtus vähemalt 15 000 eurot.

Disainioksjon Kermik Origami

Veel tuleb müüki ka näiteks Suurbitanniaski edukas olnud ja Lutheri mööblivabriku ajalugu uurinud, aga nüüd taas kodumaale ringiga tagasi jõudnud Jüri Kermiku tool "Origami".

Tooli alghind on 250 eurot ja väärtus vähemalt 2000 eurot.

Metallist volditud tool on osa Kermiku origamiteemalisest sarjast, mis esindab kaheksakümnendate lõpu noore disainigeneratsiooni laineharja energiat.

“Origami” tooli vanem vend “Püramiid” kuulub Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi kollektsiooni.

Disainioksjon Pootsmanni kingad

Veel tulevad müügile alghinnaga 190 eurot Kärt Põldmanni kavandatud kingad. Kingi kandis Jüri Pootsmann Eesti Laul 2016 eelsalvestustel ja finaalkontserdil, mille ta ülekaalukalt võitis. Lisaks Jüri edukale esinemisele said kingad eraldi väga suure tähelepanu osaks.

Kingapealsed on lakknahast, vooder taimparknahast, tallad samuti nahast, suurus 43. Kingad on valminud käsitööna.

Jaga
Kommentaarid