Juhul, kui puud ja põõsad on veel metsloomade vastu kaitsmata, on nüüd viimane aeg seegi töö ette võtta. Samuti tasub vaadata, et tormituuled ei oleks talvekatteid minema lennutanud ning vajadusel neid kohendada. Ka tasub heita pilk keldrisse kogutud varudele ja veenduda, et köögi- ja puuviljad poleks riknema läinud.

Kes veel ei ole jõudnud roosidega tegeleda, siis nüüd on viimane aeg needki talveks kinni katta. Ka on aeg taimekastid talvituma panna. Okaspuudega taimekastid võib kenasti maja sissekäigu lähedale sättida ja neist juba jõuluhõngulised kompositsioonid kujundada. Kui enda aias okaspuid napib, siis võta ette perega üks kosutav jalutuskäik metsa, korja igihaljaid oksi ja punu jõuluhõnguline pärg, mille saad uksele kinnitada. Et käes one simene advent, siis on täpselt õige aeg juba jõulukaunistustele mõelda.

Foto Lee Campbell / Unsplash

Foto Adam Tarwacki / Unsplash

Üle tasub vaadata ka välisvalgustus. Et käes on kõige pimedam aeg, siis miks mitte täiendava valgusega hoovigi pisut õdusat ja hubast meeleolu lisada?

Foto Mira Kemppainen / Unsplash

Pakase ja lumekatte saabumisel on aeg katta ka lindudele sobilik toidulaud. Kindlasti tasub meeles pidada, et kord juba alustatud toitmist ei tohi keset talve katkestada, kuna linnud ei pruugi uut söögikohta piisavalt kiiresti leida ja tugeva pakase korral võib nälg neile saatuslikuks saada.

Foto Martin Arusalu / Unsplash

LOE VEEL: